به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

داعش

در نشریات گروه روابط عمومی، ارتباطات، رسانه
تکرار جستجوی کلیدواژه داعش در مقالات مجلات علمی
  • فرحناز مصطفوی کهنگی *، فاطمه محمدی سیجانی
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اعتیا د به اینترنت و پیشرفت داعش می باشد. کیی از ویژگی های عصر حاضر پررنگ شدن نقش سازمان های غیر دولتی است. در خاورمیانه نیز شاهد ظهور نوعی از این سازمان های غیر دولتی هستیم که مسلح بوده و نقشی شبیه به دولت ها ایفا میکنند، هر چند که در نهایت دولتش مستدام نبود؛ اما تجرب های قابل توجه و شایان مطالعه است. حقیقت ابعاد مختلف این جنبش قابل بررسی است. یکی از ابعاد مهم حرکت داعش استفاده بهینه از فضای مجازی و امر رسانه است. این تشکیلات توانست با بهره گیری از عناصر دانش آموخته خود که به آخرین دستاوردهای تکنولوژیک آشنایی داشته اند، تجربه ای موفق از بهره گیری از رسانه را به نمایش درآورد. در این تجربه تبلیغ و در عین حال استفاده از رسانه به عنوان یک ابزار عملیاتی توامان مورد توجه قرار گرفت و بهره های بسیار برای آن سازمان داشت. در این نوشتار کوشیده ایم ابعاد مختلف فعالی تهای رسانه ای به ویژه در فضای مجازی از سوی داعش را مورد توجه قرار دهیم، به خصوص که از این ابزار برای پیشبرد عملیات روانی استفاده بهینه شده است.
    کلید واژگان: داعش، فضای مجازی، تروریسم، جنگ روانی، رسانه
  • مصطفی محمدی
    با تشکیل گروه تکفیری - تروریستی داعش در سوریه و عراق و اعلام تشکیل دولت اسلامی از سوی این گروه، فصلی جدید از تحرکات تروریستی در تاریخ روابط بین الملل گشوده شد که نماد آن را می توان، حضور و تاثیر رسانه ها در فعالیت های تروریستی دانست؛ چرا که از اساسی ترین تفاوت های داعش نسبت به نسل های پیشین القاعده، تغییر در امر رسانه ای آن است. اگر القاعده از چند تلویزیون و رادیوی محلی، روزنامه های عرب زبانی چون القدس العربی یا الشرق الاوسط و سرانجام شبکه تلویزیونی الجزیره عربی بهره می برد، داعش نه تنها از رسانه های سنتی بهره می برد، بلکه بهره گیری از فضای مجازی و رسانه های جدید جزئی از راهبرد رسانه ای این گروه به شمار می رود. اکنون داعش از رسانه های سنتی و جدید در کنار هم استفاده می کند. از این رو، مقاله حاضر ضمن بررسی ساختار رسانه ای داعش، در صدد پاسخ دادن به این سوال است که، راهبرد رسانه ای گروه تکفیری – تروریستی داعش چیست؟ یافته های مطالعه حاضر، که بر اساس روش توصیفی – تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای و اینترنتی انجام شده است، نشان می دهد که داعش به طور توامان از رسانه های سنتی و جدید برای پیشبرد راهبرد رسانه ای خود استفاده می کند. این گروه تکفیری – تروریستی در کنار داشتن موسسات رسانه ای مانند الحیات، اجناد، الاعتصام و... در شبکه های اجتماعی مانند توئیتر، تلگرام، توتیوب و غیره نیز فعال است و راهبرد رسانه ای آن جذب نیرو، بهره برداری اطلاعاتی و امنیتی از فضای مجازی، دریافت کمک های مالی و... است.
    کلید واژگان: داعش، راهبرد رسانه ای، کارکرد رسانه ای
    Mostafa Mohammadi
    After the anathematizing-terrorism ISIS group was shaped in Syria and Iraq, a new era of terrorism was opened in the history of international relations. The symbol of this is the participation and influence of media in terrorism activities; because the main difference between ISIS and its predecessors such as Alghaede is altering the use of media. While Alghaede used few local TV and radio channels, Arab language newspapers such as Alghodsoalarabi or Shargholousat, and finally Arabic Aljazire TV network, ISIS not only exploited traditional media but also used cyberspace and modern media as a part of its media strategy. Today, ISIS uses traditional and modern media side by side. This paper, thus, is going to review ISIS media structure and answer this question: What is the media strategy of ISIS? The findings of the present paper, done on the basis of descriptiveanalytical method using library archives and Internet, indicate that ISIS uses traditional and modern media simultaneously to progress its media strategy. Beside media institutes like Alhayat, Ajnad, Aletesam, etc. this anathematizing-terrorism group is active in social media such as Twitter, Telegram, You Tube, and so on. Absorbing new forces, exploiting intelligence and security of cyberspace, and receiving financial aids are some of the media strategy of this group.
    Keywords: ISIS, media strategy, media application
  • محمدعلی بصیری، الهه سالدورگر
    داعش با تبلیغات گسترده، خود را نماد اسلام حقیقی و برادری اسلامی معرفی کرده، مدعی است که هر کس به آن نپیوندد و در رفاه و آسایش بماند، زندگی نفاق گونه ای را برگزیده است و هجرت به سرزمین داعش باعث جدایی مسلمانان واقعی از منافقان می شود. همچنین خود را حکومت آخرالزمان و ملحمه الکبری (بزرگ ترین فتنه آخرالزمان) معرفی می کند. فتنه ای که به ظاهر جنگ و خونریزی است، اما با تثبیت دولت داعش پایان می یابد و همه مسلمانان (طبق تعریف داعش) با هم در سایه صلح و آرامش زندگی خواهند کرد. این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی در صدد بررسی این سوال است: علت گرایش و جذب نیروها به خصوص جوانان و زنان به داعش چیست؟ فرضیه مقاله این است که: علت اصلی گرایش به داعش تبلیغات و جنگ نرم داعش است. مقاله پس از بررسی مفهوم جنگ نرم، شیوه ها و ابزارهای رسانه ای داعش را مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه روش های جذب نیرو و ادعاهای این گروه در خصوص زندگی در سیطره حکومت خودخوانده آن، مطمح نظر قرار می گیرد. افرادی که عضو داعش می شوند نه جانی و خونریز، بلکه افرادی فریب خورده اند. تیغ جنگ نرم داعش برنده تر از تیغ جنگ سخت آن است. به نظر می رسد بهترین راه مبارزه با داعش جنگ سخت همراه با جنگ نرم است تا مانع پیوستن افراد بیشتر به این گروه شود.
    کلید واژگان: جنگ نرم، داعش، ابزارهای رسانه ای، جذب نیرو
  • بهزاد قاسمی
    در جهان اسلام و به خصوص در سوریه و عراق بخش وسیعی از منازعات منطقه‏ای و بین المللی که در حال حاضر تحت عنوان «داعش- تروریسم» در جریان است و خود را «دولت اسلامی عراق و شام» نامیده است، به زنجیره ای از خشونت های متوالی دامن زده که در آینده قابل پیش بینی، پایانی برای آن تصور نمی شود. این گروه افراطی و تکفیری، اهداف و آرمان های ایدئولوژیک خود را از طریق ابزار و روش های خشونت محور پیگیری می کند. مطالعه «فرهنگ سیاسی» داعش (در سوریه و عراق) از دیدگاه روان شناسی و جامعه شناسی موضوع اصلی مطالعه حاضر را تشکیل می دهد. سوال اساسی پژوهش این است که، ساخت روانی و فرهنگ سیاسی داعش چه تاثیری بر رفتار و عملکرد آن در سوریه و عراق داشته است؟ برای پاسخ به این سوال سعی شده علاوه بر بهره‏گیری از مطالعات محیطی با اتکا به نتایج مطالعات انجام شده در حوزه نظری درباره داعش همچنین به مدد نشریه ای موسوم به «دابق» که مهم ترین متن تبیینی و گفتمان سیاسی این گروه به شمار می رود به این سوال پاسخ داده شود. برروی هم، عملکرد داعش در سوریه و عراق، و رفتار عقیدتی- عملی داعش در حوزه روان شناسی سیاسی و جامعه شناسی سیاسی تابعی از حاصل جمع و تلفیق عناصر روان شناختی و ایده ها و انگاره های ذهنی به شدت سیاسی شده به شمار می رود که انگیزه، اراده و توانمندی لازم برای دست زدن به اقدام خشونت بار و نفوذ در این دو محیط جغرافیایی و سیاسی را فراهم کرده است.
    کلید واژگان: داعش، خشونت، روان شناسی سیاسی
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال