به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "رسانه های اجتماعی" در نشریات گروه "روابط عمومی، ارتباطات، رسانه"

  • امید شکری*

    این مقاله با هدف آشنایی با مفهوم، استراتژی ها و تاکتیک های بازاریابی رسانه های اجتماعی از دریچه وب 2 نگارش یافته است. محقق در این مقاله که با روش اسنادی کتابخانه ای انجام شده استفاده شده است، هدف کارگزاران بازاریابی از بهره گیری رسانه های اجتماعی را افزایش تعامل با مشتریان و مخاطبان و استفاده درست و مناسب از آن به منظور افزایش مشتریان و فروش باالتر محصوالت یک کمپانی بیان کرده است. برخی از نتایج این مقاله عبارتست از: استفاده هدفمند از 10 قانون بازاریابی در رسانه های اجتماعی شامل قوانین گوش دادن، تمرکز، کیفیت، صبر ، تعمیم و گسترش، اثر گذاری، ارزش گذاشتن، نادیه نگرفتن، دسترسی و قانون عمل متقابل در طرح ریزی و اجرای بازاریابی رسانه های اجتماعی در بستر وب 2 نقش مهم و تعیین کننده ای دارد

    کلید واژگان: بازاریابی, رسانه های اجتماعی, استراتژی و تاکتیک
  • امیرحسین حاج حریری *
    هدف از این پژوهش، بررسی گستره تحقیقات موجود در زمینه رسانه های اجتماعی و ارتباط آن ها با شرکت ها، در فاصله سال های ( 2014 )و( 2015 )است. در همین راستا، پژوهش کنونی به طبق هبندی اطلاعات و معرفی شیوه های بررسی رسانه های اجتماعی و ارتباط آنها با موضوع های گوناگون مرتبط با بازاریابی پرداخته است. این پژوهش از فرایند نقشه برداری استفاده می کند و بدین منظور پایگاه داده تولید شده از منابع انتشارات «وب آوساینس» در سال های( 2014 )و( 2015 )را که در مجموع متشکل از 185 مقاله است، به کار میگیرد. یافته ها نشان داد که شیوه تحلیلی و توصیفی در خصوص استفاده از رسانه های اجتماعی به عنوان ابزار بازاریابی، روش اولیه( تحقیق ها) بوده است. با وجود این، پژوهش ها در طول سال های اخیر حاکی از آن است که رسانه های اجتماعی به شکل روز افزون به ابزاری برای بازاریابی و مدیریت کار تبدیل می شوند.
    کلید واژگان: نقشه برداری (نگاشت) سیستماتیک, رسانه های اجتماعی, اینترنت, کسب و کار, توییتر
  • یوسف خجیر
    امروزه شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان گونه ای از رسانه های اجتماعی حضور هردم افزونی و پررنگی در زندگی اجتماعی بشر دارند. به نوعی که حوزه های گوناگون زندگی از سیاست تا فرهنگ را تحت تاثیر خود قرار داده اند. اما باید بر این نکته تامل داشت که این فناوری های نوظهور دارای کارویژه ها و در عین حال دژکارکردی های متعددی هستند. به همین دلیل استفاده بهینه از این رسانه نوظهور نیازمند شناخت صحیح از نقاط قوت و ضعف؛ فرصت ها و تهدیدهای آن برای جامعه ایرانی است. در این مقاله سعی می شود ضمن معرفی کتاب «شبکه های اجتماعی مجازی؛ فرصت ها و تهدیدها» به بررسی و معرفی شبکه های اجتماعی مجازی و سایت های شبکه های اجتماعی و تفاوت آن با رسانه های اجتماعی، آشنایی با جایگاه این فناوری نوظهور در کشور و فرصت ها و تهدیدهای آن در برخی حوزه ها پرداخته شود.
    کلید واژگان: رسانه های اجتماعی, شبکه های اجتماعی مجازی, فرصت ها, تهدیدها
    Yusouf Khojir
    Today, social networking as a form of social media has an everlasting presence in human social life. In a way that affects different domains of life from politics to culture. But it should be noted that these emerging technologies have many features and, at the same time, many flaws. Therefore, the optimum use of this medium requires proper understanding of the strengths and weaknesses; its opportunities and threats to the Iranian community. In this paper, we try to introduce the book “Virtual Social Networks, Opportunities and Threats” to evaluate and review the virtual social networks and social networking sites and their differences with social media. Also explaining the status of this emerging technology in the country and its opportunities and threats in some areas.
    Keywords: Social media, virtual social networks, opportunities, threats
  • فردریک شولتز، زونیا اوتز، آنیا گریتز
    مترجم: حسین امجدی
    تغییر ارزش ها و ظهور سریع نوآوری های رسانه ای (اینترنت، وب سایت اجتماعی) در جامعه، منجربه نهادی سازی ارتباطات بحران می شود که در آن رسانه های جدید، به طور ویژه، نقش حیاتی را بازی می کنند. مشارکت نظری این مقاله، تعمق و تمرکز مجدد روی مبانی نظری ارتباطات بحران را شامل می شود و به دو روش انجام می پذیرد؛ از طریق تجزیه و تحلیل تجربی تاثیر استراتژی های رسانه های سنتی و اجتماعی به روی برداشت مخاطبان از شهرت و همین طور به وسیله ی تحلیل اثر واکنش های بحران به روی واکنش ها (مثل، تمایل به تحریم) و ارتباطات بحران ثانویه مخاطبان (برای مثال، اشتراک گذاری اطلاعات و ترک یک پیام). این مطالعه نشان می دهد که رسانه بیشتر از پیام اهمیت دارد. براساس نتایج تحقیق، رسانه به روی همه معیارهای متغیرهای وابسته شهرت، ارتباطات بحران ثانویه و واکنش ها تاثیرگذار است، درحالی که پیام، تنها یک تاثیر اصلی معنی دار، آن هم به روی واکنش های بحران ثانویه داشت.
    کلید واژگان: ارتباطات بحران, رسانه های اجتماعی, راهبردهای واکنش بحران, شهرت, ارتباطات بحران ثانویه, دهان به دهان, تحریم
  • سید رضانقبایی لنگرودی*
    شبکه اجتماعی ساختاری اجتماعی است متشکل از گره هایی مطلقا وابسته به یکدیگر. مطالعات اخیر فراست هایی نو نسبت به تاثیر عمومی شدن بلاگ ها، رسانه های اجتماعی و سایر حوزه های محتوای تولید شده از سوی کاربر بر شیوه های مصرف گزارش یا توزیع خبر مهیا نموده است. این تحقیق رسانه های اجتماعی و مخاطب مشارکت جو را مورد بررسی قرار می دهد. به عبارت دیگر، شیوه ای که در آن افراد از رسانه های اجتماعی برای شراکت و مصرف مقولات خبری بهره می گیرند و آیا در نتیجه احساس مطلع شدن بیشتر می کنند را مورد بررسی و مطالعه قرار می دهد. این مقاله، روی هم رفته، بر یافته های پیمایش ردگیری شده روزانه نسبت به استفاده افراد از اینترنت مبتنی است. نتایج این گزارش نیز مبتنی بر داده هایی است که از مصاحبه های تلفنی بین دسامبر 2009 و ژانویه 2010 در بین نمونه ای از 2259 فرد 18 سال به بالا صورت گرفته است. برای نتایج مبتنی بر نمونه کل، با اطمینان 95 درصدی می توان گفت که خطای قابل استناد به نمونه و سایر تاثیرات تصادفی مثبت یا منفی 2. 3 درصد نقطه است. برای نتایج مبتنی بر کاربران اینترنت، حاشیه خطای نمونه مثبت یا منفی 2. 7 درصد نقطه است. از ترکیب نمونه شماره گیری های تصادفی خطوط زمینی و همراه که معرف تمامی بزرگسالان آمریکایی است که به یکی از دو خط تلفنی ذکر شده دسترسی داشتند استفاده گردید. اکثریت پاسخگویان این حقیقت را نشان می دهند که آنها برای برقراری ارتباط با خانواده و دوستان اقدام به شراکت خبر می کنند. آنها بیان می دارند که از این رو به شبکه دوستان متکی هستند تا به سمت مقوله خبری هدایت شوند که این مهم نیز می تواند معرف خوبی برای علایقشان باشد. یافته های تحقیق بیانگر این حقیقت است که افراد زیر 35 سال برای دسترسی به سرنخها و آلرتهای خبری بشدت به شبکه های اجتماعی خود متکی هستند. اکثریت پاسخگویان در معرض مقولات خبری قرار دارند که احتمالا در جای دیگر وجود ندارند یا در نتیجه فیس بوک و توئیتر نادیده گرفته شده اند.
    کلید واژگان: حوزه های محتوای تولید شده از سوی کاربر, رسانه های اجتماعی, مشارکت کنندگان خبر, شراکت اخبار, خبر توئیتر و فیس بوک
    Dr. Reza Na Ghbaei Langroodi
    Social media is a kind of social structure formed by dependent interwoven nods. Recent studies provided new insights on how the popularity of blogs, social media, and other user-generated content venues impacted the way in which news is consumed, reported or disseminated. The study explores social media and news participatory audience. In other word, it examined the way in which individuals use social media to share and consume news stories and thus if they feel more informed as a result. The study, overall, based on the findings of a daily tracking survey on people's use of the Internet. The results in this report are based on data from telephone interviews conducted between December 2009 and January 2010, among a sample of 2,259 people, age 18 and older. For results based on the total sample, one can say with 95% confidence that the error attributable to sampling and other random effects is plus or minus 2. 3 percentage points. For results based Internet users (n=1,675), the margin of sampling error is plus or minus 2. 7 percentage points. A combination of landline and cellular random digit dial (RDD) samples was used to represent all adults in the continental US who have access to either a landline or cellular telephone. The majority of respondents disclosed that they share news to stay connected with family and friends. The respondents’ report that they thus depend on their network of friends to guide them to news article, as they are a good representation for their own interest. The study found that individuals under the age 35 rely heavily on their social networks for tips and alerts to news stories. The majority of all respondents are exposed to news stories that they may have otherwise missed or overlooked as a result of Facebook and Twitter.
    Keywords: User Generated Content Venues, Social Media, News Participants, News Sharing, Twitter, Facebook News
  • پیمان جلیل پور*، رباب عزیزخانی
    هدف این مقاله تبیین بازاریابی در کتابخانه ها از طریق رسانه های اجتماعی و پرداختن به مزایا و چالش های آن است. پژوهش حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای و مطالعه منابع مکتوب و الکترونیکی انجام شده است. یافته ها نشان می دهد که در کتابخانه ها محصولات و خدماتی وجود دارد که مشتریان از آن ها آگاهی ندارند. اگر بهترین محصولات و خدمات کتابخانه ها تبلیغ و تشویق و ترغیب نشوند و به آگاهی مشتریان رسانده نشوند، ارزش چندانی ندارند. در این زمینه، بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی یکی از راه هایی است که می تواند در رشد و تکامل محصولات و خدمات کتابخانه ای بسیار کارآمد باشد.
    رسانه های اجتماعی به دلیل داشتن ویژگی هایی چون ارتباط دوسویه، شکل گیری گروه های آنلاین، و... می توانند برای کتابخانه ها در تشویق و ترغیب مشتریان به استفاده از محصولات و خدمات کتابخانه ای بسیار موثر باشند. گذشته از این، بازاریابی در کتابخانه ها از طریق رسانه های اجتماعی به منظور جذب مشتریان، دریافت آرای مشتریان و تحلیل آن ها، افزایش سرانه مطالعه، ترویج فرهنگ کتابخوانی، کسب وجهه برای کتابخانه ها، اطلاع رسانی درباره محصولات و خدمات کتابخانه، از بین رفتن محدودیت های زمانی و مکانی، و جذب مشتریان پیوسته و مشارکتی می تواند موثر واقع شود.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: بازاریابی, چالش ها, رسانه های اجتماعی, کتابخانه, مزایا
  • عاطفه زارعی*، محمد کریم بیات
    هدف این پژوهش شناسایی رسانه های اجتماعی مورد استفاده در کتابخانه های دانشگاه های دولتی در شهر تهران و بررسی میزان کارایی و سودمندی آن ها برای کاربران و ارائه خدمات برای ارتقا و پیشبرد اطلاعات علمی و تبادلات علمی است. این پژوهش از نوع کاربردی و با روش پیمایشی تحلیلی انجام شده و جامعه آماری آن کتابخانه های مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران است. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه الکترونیکی تهیه شد و تحلیل و بررسی داده ها نیز با استفاده از نرم افزار spss انجام گرفت. داده ها و اطلاعات به دست آمده نشان داد که بسیاری از رسانه های اجتماعی جایگاه مناسبی در کتابخانه های دانشگاهی ندارند و از آن ها استفاده چندانی نمی شود و حتی برخی از کتابخانه ها نیز اطلاع چندانی از کاربرد آن ها ندارند. این مسئله ممکن است به علت برخی محدودیت ها یا کمبود برخی زیرساخت ها باشد که باعث شده از انواع رسانه های اجتماعی مورد نظر در پژوهش اخیر به جز چند نوع شناخته شده استفاده چندانی در کتابخانه های دانشگاهی نشود و کارایی آن ها نیز چندان محرز نباشد. برای این مشکل پیشنهاد می شود که کتابداران شناخت بیشتری از رسانه های اجتماعی داشته باشند و برای تحقیقات علمی برخی محدودیت ها از این رسانه ها برداشته شود.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: تهران, رسانه های اجتماعی, کارایی رسانه های اجتماعی, کتابخانه های مرکزی دانشگاه ها
  • نسرین علی پور*
    هدف این پژوهش، بررسی انواع رسانه های اجتماعی و نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی از سوی سازمان ها و همچنین سازمان های آرشیوی است. این پژوهش با روش کتابخانه ای انجام شده است. ابتدا به رسانه های اجتماعی و انواع آن پرداخته و سپس به مبحث تولید محتوا و اهمیت مدیریت محتوای تولیدشده در این رسانه ها توجه شده است. در این پژوهش، مشخص شد که سازمان ها از رسانه های اجتماعی جهت اطلاع رسانی اخبار و رویدادها، قرار دادن تصاویر و ویدئو از سازمان، یا موجودی مجموعه خود بهره می گیرند، اما به رویدادها و نظرها به منزله یک سابقه و سند توجهی نمی شود.
    درنهایت، در این پژوهش به این مهم پرداخته می شود که سوابق ایجادشده می تواند در مواردی برای موسسه ها ارزشمند باشد، اما برای آرشیوها اهمیت بیشتری خواهند داشت. از این رو، راهکارها و پیشنهادهایی جهت ذخیره سازی این سوابق ارائه شده است.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: ذخیره سازی, رسانه های اجتماعی, سازمان, سوابق, موسسات آرشیوی
  • مهناز ریزان*، علیرضا اسفندیاری مقدم
    پژوهش حاضر با هدف آگاهی از میزان شکاف بین مهارت های موجود و مطلوب کتابداران در استفاده از رسانه های اجتماعی- تعاملی انجام شده است. این پژوهش به روش پیمایشی انجام شده و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته است. پرسشنامه دارای 45 سوال است و چهار مولفه: «مهارت ارتباطی»، «مهارت اطلاعاتی»، «مهارت اینترنتی» و «مهارت رایانه ای». نخست کلیه عناصر مربوط به مهارت های مورد نیاز کتابداران از منابع و متون مرتبط و تحقیقات انجام شده در این حوزه جمع آوری شد. سپس، با نظرخواهی از استادان و صاحب نظران، عناصر همسو با این پژوهش انتخاب شد. جامعه آماری شامل 220 نفر از کتابداران شاغل در کتابخانه مرکزی سیزده دانشگاه دولتی شهر تهران است. از 220 پرسشنامه توزیع شده 190 پرسشنامه (86 درصد) عودت شد. نتایج نشان می دهد وضعیت مهارتی کتابداران در زمینه مهارت رایانه ای با میانگین 33/3 در رتبه اول و در مهارت اینترنتی با میانگین 44/2 در رتبه چهارم قرار دارد. بیشترین شکاف مهارتی بین وضعیت موجود و مطلوب مهارتی کتابداران در استفاده از رسانه های اجتماعی- تعاملی در زمینه مهارت اینترنتی با میانگین 70/3 و کمترین شکاف در زمینه مهارت رایانه ای با میانگین 33/2 است.
    شکاف معنی دار در همه ابعاد مهارتی کتابداران، به ویژه مهارت اینترنتی، نشان دهنده ضعف مهارتی کتابداران در استفاده تخصصی و حرفه ای از رسانه های اجتماعی- تعاملی است. در صورتی که شکاف بین مهارت های موجود و مطلوب کتابداران به موقع و صحیح پر نشود، می تواند به کاهش جایگاه حرفه ای و اجتماعی کتابداران در عرصه های دیجیتالی و مجازی منجر شود.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: دانشگاه های دولتی شهر تهران, رسانه های اجتماعی, تعاملی, شبکه های اجتماعی, شکاف مهارتی, کتابداران دانشگاه
  • مهناز شمسی*، مریم سلیمانی
    با توجه به تاثیر رسانه ها، به ویژه رسانه های اجتماعی، در جریان یافتن علم در جامعه و شکل گیری و تداوم ارتباطات علمی، در پژوهش حاضر به بررسی رابطه ارتباطات علمی و رسانه ها با تاکید بر رسانه های اجتماعی پرداخته شده است. این پژوهش به روش کتابخانه ای صورت گرفته و رابطه هر یک از رسانه های اجتماعی به عنوان متغیر مستقل در روند ارتباطات علمی، که متغیر وابسته پژوهش است، بررسی شده است. در این پژوهش از میان انبوه رسانه های اجتماعی فقط شش مورد بررسی شده است. شبکه های اجتماعی، ویکی ها، فروم ها، وبلاگ ها، پادکست ها، کامیونیتی های محتوایی از جمله رسانه های اجتماعی جدید در عصر ارتباطات و اطلاعات اند که امکان تبادل و انتقال اطلاعات را در کنار رسانه های سنتی، مثل کتاب و مجله، فراهم کرده اند. در ارتباطات علمی مولفه هایی مانند فرستنده پیام، گیرنده پیام، ویراستار، منتقد، و سردبیر وجود دارد؛ این مولفه ها با عناوین و کاربردهای دیگر در رسانه ها نیز دیده می شوند و هر یک عملکرد خاصی در ایجاد و تقویت ارتباطات علمی دارند. رسانه های اجتماعی قابلیت ها و ظرفیت های بسیاری دارند، از جمله سرعت و سهولت دسترسی به اطلاعات و از میان بردن محدودیت های زمانی و مکانی؛ این ویژگی ها عامل اثربخش و ضروری در تبادل یافته ها و شکل گیری روابط علمی قوی میان دانشمندان و پژوهشگران به شمار می آیند.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: ارتباطات علمی, رسانه ها, رسانه های اجتماعی
  • فرحناز فتح الله زاده*
    رسانه های اجتماعی تحول عظیمی در عرصه کسب و کار و بازاریابی اینترنتی ایجاد کرده اند. این رسانه ها نه تنها در دنیای مجازی مشتریان زیادی را به خود جذب کرده و جانی تازه به صنایع و محصولات بخشیده اند، بلکه مکانی برای تبلیغات شرکت ها نیز هستند. با این حال هیچ کس نمی تواند ادعا کند که رسانه های اجتماعی فقط در عرصه بازاریابی دارای مزایا و منافعیست، بلکه تمرکز این رسانه ها به سوی افراد نیز هست. لذا این مقاله به موضوعاتی از قبیل بازاریابی رسانه های اجتماعی و تاثیر آن بر کسب و کار، اصول بنیادین در بازاریابی رسانه ای، رابطه بین شبکه های اجتماعی، بهبود تجارت الکترونیکی، اهداف تبلیغاتی بازارهای الکترونیکی، ارزش و ضد ارزش در بازارهای الکترونیکی، و استراتژی های بازاریابی الکترونیکی می پردازد.
    لازم به ذکر است که مقاله حاضر در هشتمین همایش ملی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا) با عنوان «رسانه های اجتماعی در مراکز اطلاع رسانی» که با حمایت مادی و معنوی انتشارات سوره مهر در آبان ماه سال جاری برگزار گردید، ارائه شده و برای اولین بار در شماره های هفدهم و هجدهم فصلنامه کتاب مهر منتشر می گردد.
    کلید واژگان: استراتژی, اهداف, بازاریابی, رسانه های اجتماعی
  • امیررضا اصنافی
    وب0/2 که با مفهوم نرم افزارهای اجتماعی معنا پیدا می کند، تاثیرات شگرفی بر تعامل کاربران با دنیای اینترنت نهاده است؛ به گونه ای که آن ها تمایل بیشتری برای انتشار محتوا روی وب پیدا کرده اند و نظرات شخصی، عکس ها، فیلم ها و دانش خود را در آن به اشتراک می گذارند. «نرم افزارهای اجتماعی» نرم افزارهایی تحت وب هستند که با استفاده از فناوری های نوین وب0/2، امکان تعامل کاربران را با محتوای وب به شکل های گوناگون فراهم می آورند. این دسته از نرم افزارها مجموعه ای از نظام های نرم افزاری را در بر می گیرد که به کاربران اجازه تعامل و اشتراک داده ها را می دهد. اما باید توجه داشت که وب0/2 در حوزه انحصاری هیچ رشته ای نیست و همه حوزه ها از قابلیت های آن برای توسعه خود بهره می گیرند. حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی نیز، با توجه به ماهیت پویایی که دارد، از این امر مستثنی نیست. کتاب حاضر که نوشته جولیا گراس، متخصص و مدرس حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی است، بر ارتقای سطح حرفه ای کتابداران با استفاده از نرم افزارهای اجتماعی تاکید دارد. وی در این کتاب به بیان تجارب عملی درباره چگونگی استفاده از نرم افزارهای اجتماعی توسط کتابداران پرداخته است. تاکید او بیشتر بر روزآمدی شغلی کتابداران با استفاده از این نرم افزارها بوده است.
    کلید واژگان: کتابخانه 2, 0, وب 2, 0, رسانه های اجتماعی
  • آذر اسدی کرم
    شناخت و تعمق در مباحث مربوط به رسانه های نوین امروز امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. این مساله به طور ویژه در حوزه های مرتبط با ارتباطات یا زیرشاخه های این رشته بسیار ضروری تر است. روزنامه نگاری به عنوان یکی از زیرشاخه های علوم ارتباطات اجتماعی در طول تاریخ هماره تحت تاثیر روند تغییر فناوری ها قرار گرفته. امروزه تغییرهای سریع و فراگیری که با ظهور اینترنت در عرصه روزنامه نگاری به وجود آمده نیز روزنامه نگاری آنلاین را از روزنامه نگاری سنتی بسیار متمایز کرده است. تحقیق و پژوهش در حوزه روزنامه نگاری آنلاین و رسانه های مبتنی بر اینترنت به منظور شکل گیری ادبیات نظری بستر تعمق و شناخت این حوزه را به وجود می آورد. در کنار تالیف آثار در حوزه روزنامه نگاری و رسانه های مبتنی بر اینترنت، نقد این آثار هم مهم است. نقد کتاب هایی که در این حوزه ها نوشته می شود می تواند به تالیف های دقیق تر در این حوزه کمک کند. در این مقاله کتاب «روزنامه نگاری در رسانه های اجتماعی» اثر محمود سلطان آبادی بررسی و نقد شده است.
    کلید واژگان: روزنامه نگاری, رسانه های اجتماعی, شبکه اجتماعی, پادکست, وبلاگ, میکروبلاگ, اجتماعات محتوامحور, ویکی
  • آندره ام کاپلن، مایکل هانلین
    مترجم: فهیمه محمدسمسار
    چکیده مفهوم رسانه های اجتماعی در راس همه برنامه های تجاری روز دنیاست. تصمیم گیرندگان و مشاوران در تلاش برای شناخت راه ها و روش هایی هستند که شرکت ها بتوانند از ویکی پدیا، یوتیوب، فیس بوک، سکند لایف و توئیتر بهترین استفاده را ببرند. با توجه به این منفعت به نظر می رسد که استفاده محدود از رسانه های اجتماعی دقیقا همین معنا را می رساند؛ این مقاله به ارائه توضیحاتی در این زمینه می پردازد. مقاله حاضر با شرح مفهوم رسانه های اجتماعی1 و بحث پیرامون آنچه از مفاهیم مربوطه نظیر وب 2 و محتوای ایجادشده توسط کاربر مطرح می گردد، آغاز می شود. براساس این تعریف، رسانه های اجتماعی به چند گروه تقسیم بندی می شوند:پروژه های مشارکتی، بلاگ ها، جوامع محتوا، سایت های شبکه اجتماعی، دنیای بازی های مجازی و دنیای اجتماعی مجازی. در پایان، ده توصیه به شرکت هایی که درصدد یکی کردن رسانه های اجتماعی اند ارائه می شود.
    کلید واژگان: رسانه های اجتماعی, کاربران تولیدکننده محتوا, وب 2, سایت های شبکه های اجتماعی, دنیا های مجازی
  • محمد مهدی مولایی
    ویکی ها، وب سایت هایی هستند که محتوای آنها حاصل مشارکت کاربران شان است. محتوای ویکی ها اغلب متن است، پس به عبارتی در ویکی ها کاربران با مشارکت هم متن هایی را تولید و ویرایش می کنند. از جمله حوزه های کاربرد ویکی ها، دنیای کتاب است. دنیای کتاب از دو منظر در ارتباط با دنیای ویکی ها قرار می گیرد. نخست آنکه با استفاده از ساختار ویکی ها، متون آنلاینی تولید می شود که می توان آنها را گونه های جدیدی از کتاب دانست. این کتاب -ویکی ها متفاوت با آن چیزی هستند که ما به عنوان کتاب می شناسیم. شناخته شده ترین مجموعه از این ویکی -کتاب ها در وب سایت ویکی بوکس (ویکی نسک) گرد آمده است. اما در دومین رابطه دنیای کتاب ها و ویکی ها، کتاب به مفهوم سنتی آن که در ذهن داریم در ارتباط با ویکی ها قرار می گیرد. این ارتباط نیز می تواند حالت های متفاوتی داشته باشد که سه گونه ی آن دارای اهمیت بیشتری است. ویکی های عمومی می توانند محلی برای ایجاد صفحاتی اختصاصی به منظور معرفی کتاب ها، نویسندگان و سایر عناصر مربوط به کتاب باشند، از ویکی ها می توان برای گردآوری داده ها و مطالب برای تالیف کتاب هایی با نویسندگان متعدد استفاده کرد و در نهایت از امکان ویکی ها می توان برای کامل کردن مباحث یک کتاب چاپی منتشر شده در چاپ های بعدی یا جلدهای بعدی استفاده کرد. در مجموع به نظر می رسد ویکی ها، تحول قابل توجهی در صنعت کتاب و نشر به وجود آورده اند. بخشی از این تحول هم اکنون قابل مشاهده است، اما تغییرات گسترده تر در سال های آینده و با فراگیرتر شدن استفاده از ویکی ها ملموس تر خواهد بود.
    کلید واژگان: رسانه های اجتماعی, ویکی ها, ویکی, کتاب, ویکی نسک, جنبش محتوای باز
  • جواد افتاده
    در عصر حاضر، رسانه های اجتماعی1 عامل تحولات و تغییرات، در عصر حاضر محسوب می شوند. زیرا جنس مخاطب این رسانه ها منفعل نیست، بلکه کاربران تولیدکننده محتوا2 هستند. امروز مخاطب رسانه های اجتماعی حضور بیشتر و تعاملات سریع تری نسبت به مخاطب رسانه های جمعی دارد. بدیهی است ظهور رسانه های اجتماعی اصول و مفاهیم حوزه کتاب را تغییر نداده، بلکه محیط، کانال ها و نحوه واکنش مخاطبان (کاربران) را دستخوش تغییرات کرده است. شاید بتوان گفت بنیادی ترین اندیشه کتاب خوانی در رسانه های اجتماعی پذیرش اصل برابری و مشارکت مردم (کاربران) است و هدف همفکری و همکاری افراد به منظور بهبود کمیت و کیفیت زندگی در تمامی زمینه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است. به عبارتی دیگر، امروزه رسانه های اجتماعی سرآمد وب محسوب می شوند و توانسته اند بیشترین نفوذ را بین کاربران اینترنت داشته باشند. لذا مهم ترین رویکرد نویسنده یک کتاب و ناشر آن می تواند جذب این مخاطبان باشد. سؤال اصلی نویسنده این است که آیا رسانه های اجتماعی قرار است جایگزین کتاب شوند یا مکمل آن ها باشند؟
    این مقاله به مفاهیم کتاب و رسانه های اجتماعی، ویژگی ها و کاربردهای رسانه های اجتماعی برای کتاب، انواع رسانه های اجتماعی و معرفی برخی از رسانه های اجتماعی مخصوص کتاب می پردازد.
    کلید واژگان: رسانه های اجتماعی, کتاب, کاربران و محتوا
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال