رابطه سعادت و سیاست از دیدگاه فارابی

پیام:
چکیده:
سعادت مساله ای فلسفی است که به دلیل بیان برترین منزلت و غایت کمال تعقل آدمی، پیوسته توجه فیلسوفان را به خود جلب کرده است. پرسش اصلی مقاله حاضر، تبیین دیدگاه فارابی درباره ی سعادت و تاثیر سیاست در آن می باشد. سیاست فعل و تدبیر رئیس مدینه ی فاضله است و این تعریف براساس تعالیم دین که در نهایت تمام افراد مدینه را به سعادت می رساند، شکل گرفته است.. از منظر فارابی عواملی چون تعقل، قوه ی ناطقه و عقل فعال بنیان فلسفی سیاست را پی می نهد و لذا به سعادت منتهی می شود. مدینه ی فاضله نیز طبق دیدگاه وی بر اساس رئیس آن شکل می گیرد. او به واسطه ی دانایی و ارتباط با عقل فعال و شناخت حقیقی، وظیفه ی رساندن اهل مدینه به سعادت را بر عهده دارد. فارابی از علمی مدنی یاد می کند که به بررسی افعال و اخلاق می پردازد تا این نکته را تبیین کند که گسترش هنجارهای اخلاق در میان مردم با حکومتی امکان پذیر است که تنها به نیروی خدمت و فضیلت دست به چنین کاری می زند حاصل این خدمت سیاست است و غایت علم سیاست، بحث در سعادت عملی آدمی است. پس سیاست سعادت انسان را رقم می زند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
107
لینک کوتاه:
magiran.com/p1067135 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!