تاثیراقدامات پرستاری در پیشگیری از حالات تهاجمی بیماران تحت نظر دراورژانس روانپزشکی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
با توجه به ماهیت ویرانگری بیماران پرخاشگر و ناکامی برنامه های موجود در بخشهای اورژانس، وجود الگوی مراقبتی پیگیر و موثر در پیش بینی، پیشگیری و درمان این بیماران از الویت های پرستاری است.یکی از این الگوها استفاده از چک لیست پرخاشگری است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر اقدامات پرستاری در پیشگیری از حالات تهاجمی بیماران تحت نظر در اورژانس بیمارستان روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بود.
روش ها
در این مطالعه مداخله ای از نوع مورد- شاهدی تعداد 200 بیمار مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان روزبه درسال 1388-1389 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به دو گروه 100 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه حاوی (اطلاعات جمعیت شناختی) و چک لیست تعیین حالات تهاجمی دارای سوالات مربوط به علائم پرخاشگری در 6 محور(1- گیجی2- کج خلقی و زود رنجی3- رفتار خشن و طوفانی 4- کلامهای تهدید کننده 5- تهدید های فیزیکی و جسمانی 6- مبادرت به حمله با اشیاء) استفاده گردید. برای پرسنل پرستاری جهت مداخله با چک لیست تدوین شده آموزش لازم داده شد تا بر اساس امتیاز کسب شده توسط بیمار در رابطه با پرخاشگری، مداخلات تعیین شده در دستورالعمل تدوین شده را انجام دهند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای تحلیلی با نرم افزارSPSS ویرایش 11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
نتایج بدست آمده نشان داد که در دو گروه اقدامات معمول(گروه کنترل) و دستورالعمل تدوین شده (گروه مورد)، تنها در حیطه تهدیدهای فیزیکی و جسمانی در گروه اقدام شده بر طبق دستورالعمل تدوین شده بعد از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود داشت(P= 0/008). به عبارتی دستورالعمل تدوین شده تنها در کاهش امتیاز درحیطه تهدیدهای فیزیکی و جسمانی، موثرتر بوده است. بین خصوصیات دموگرافیک بیماران و نتایج گروه های تحت اقدامات معمول و تدوین شده پرستاری و رفتار خشونت آمیز به جز در رابطه با سن و شیفت با دستور العمل معمول پرستاری (P<0/05) ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد (P>0/05).
نتیجه گیری
اجرای دستور العمل معمول پرستاری و دستور العمل تدوین شده پرستاری هر دو در کاهش پرخاشگری نقش داشته اند، اما دستورالعمل تدوین شده پرستاری در حیطه تهدیدهای فیزیکی موثرتر بوده است، بنابراین با افزودن تعدادی ازآیتم های دستور العمل تدوین شده پرستاری به دستور العمل معمول پرستاری می توان قدم موثرتری در پیش بینی و پیشگیری بیماران مهاجم در بخش های اورژانس برداشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
16
لینک کوتاه:
magiran.com/p1088479 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!