رده بندی دسته درزه ها با استفاده از 3 ویژگی آنها و مطالعه موردی در معدن سنگ چینی نی ریز

پیام:
چکیده:
رده بندی و بررسی ناپیوستگی ها در شناخت و حل مسائل زمین شناسی به ویژه در زمین شناسی مهندسی و مکانیک سنگ بسیار اهمیت دارد. امروزه رده بندی درزه ها با استفاده از دو ویژگی شیب و جهت شیب در شبکه استریونت انجام می شود، اما بررسی های نوین بیانگر آن است که تنها دو عامل شیب و جهت شیب قادر به نشان دادن ویژگی ها و رفتار آنها در حل بسیاری از مسائل از جمله پایداری سازه-های ژئوتکنیکی نیستند. در این نوشتار از روشی جدید برای رده بندی درزه ها با استفاده از 3 ویژگی درزه در یک محیط نرم افزاری 3 بعدی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Matlab استفاده شده است. همچنین به منظور کاربردی کردن این روش درزه های معدن سنگ چینی نی ریز به عنوان مطالعه موردی رده بندی شد. در بررسی و تحلیل درزه ها در این معدن از ویژگی شیب و جهت شیب به همراه نوع پرشدگی به عنوان ویژگی سوم استفاده شده و در ادامه نتایج به دست آمده از این روش با روش معمول دسته بندی با 2 ویژگی مورد مقایسه قرار گرفته است. این مقایسه نشان داد که یک سامانه درزه در روش قدیمی به دو سامانه درزه در روش نوین تبدیل شده است که یک دسته درزه دارای پرشدگی با اکسید آهن و دسته درزه دیگر فاقد پرشدگی است. بررسی ها نشان می دهد که دسته درزه بدون پرشدگی در محدوده معدن سبب ریزش و ناپایداری دیواره ها و همچنین سبب رخداد پدیده پوسته شدگی در پاشنه برخی پله ها می شود. در پایان نیز با استفاده از نرم افزار SPSS منحنی رگرسیون و مقدار کوواریانس برای هر یک از دسته درزه های روش نوین رسم و محاسبه شد. نتایج نشان داد، هر چه جهت شیب درزه هایی که فاقد پرشدگی هستند به سمت شمال میل می کند، شیب آنها به 90 درجه نزدیک تر می شود که این امر می تواند کلیدی برای شناخت ناپایداری ها و همچنین طراحی و برنامه ریزی استخراج در معدن سنگ چینی باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
59
لینک کوتاه:
magiran.com/p1230583 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!