شیوع ایمنی سیاه سرفه و توان ایمنی زایی واکسن سه گانه بالغین در زنان سنین باروری قبل از حاملگی

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
پس از واکسیناسیون همگانی کودکان و کاهش قابل ملاحظه بیماری سیاه سرفه در جهان، از دو دهه گذشته، مجددا موارد بروز بیماری به خصوص در شیرخواران جوان افزایش یافت. منبع عمده ذخیره و انتقال عفونت به شیرخوار، مادر و اطرافیان نزدیک کودک در محیط خانواده می باشند. هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع ایمنی سیاه سرفه و سنجش توان ایمنی زایی دوز یادآور واکسن سیاه سرفه نوع بالغین در خانم های سنین باروری که احتمال حامله شدن آنان در آینده نزدیک بوده، و همچنین تعیین میزان پایداری ایمنی حاصله یک سال پس از واکسیناسیون آنان می باشد.
مواد و روش ها
به تعداد 114 نفر از زنان 35-18 ساله سالم، بدون ممنوعیت دریافت واکسن سه گانه دیفتری-کزاز- سیاه سرفه و احتمال باردار شدن در آینده نزدیک، یک دوز واکسن حاوی سیاه سرفه نوع بالغین تزریق گردید. نمونه خون قبل از واکسیناسیون، 4 هفته بعد و یک سال بعد برای سنجش وضعیت ایمنی و تعیین میانگین تیتر آنتی بادی آنان تهیه گردید. غلظت آنتی بادی IgG ضد سیاه سرفه در نمونه های سرمی با روش الیزای کمی اندازه گیری شدند. تیتر آنتی بادی بیش از 150 واحد در میلی لیتر در نمونه های قبل از واکسیناسیون به عنوان عفونت اخیر سیاه سرفه قلمداد گردید. یافته های قبل و بعد از واکسیناسیون با روش Paired t-test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند (5%p<) معنی دار تلقی گردید.
یافته ها
میران شیوع سرمی و میانگین تیتر آنتی بادی ضد سیاه سرفه در قبل از واکسیناسیون به ترتیب 3/69 درصد و (انحراف معیار 46/38) 19/68 واحد در میلی لیتر بوده است. 4 هفته پس از واکسیناسیون نسبت افراد ایمن و میانگین تیتر آنتی بادی آنان به طور معنی داری افزایش یافته و به 8/93 درصد و انحراف معیار 3/70، 82/152 واحد در میلی لیتر رسید. یک سال پس از واکسیناسیون همچنان نسبت افراد و میانگین تیتر آنتی بادی نسبت به قبل از واکسیناسیون به طور معنی داری بالاتر و بیشتر باقی مانده است {4/82 درصد انحراف معیار 75/46، 00/107 حدود 5/3 درصد زنان عفونت اخیر سرولوژیکی داشتند.
استنتاج
واکسیناسیون یادآور واکسن سیاه سرفه نوع بالغین در زنان سنین باروری بی خطر و بسیار ایمنی زا بوده است. آنتی بادی تولیدی با غلظت مناسب برای بیش از یک سال حفظ گردید. با توجه به یافته ها و مرور مطالعات دیگر واکسیناسیون هدفمند زنان در قبل از بارداری می تواند به عنوان یک روش حفاظت شیرخواران جوان مطرح باشد. پیگیری طولانی تر با نمونه بیش تر توصیه می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
190 تا 198
لینک کوتاه:
magiran.com/p1233891 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!