مقایسه اثرات بالینی انواع سورفکتانت در درمان دیسترس تنفسی نوزادان نارس بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادن شهرستان سبزوار در سال های 1388-89

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
دیسترس تنفسی نوزاد، از علت های اصلی مرگ و میر نوزادان نارس به شمار می رود. یکی از درمان های استاندارد آن، سورفاکتانت است. مطالعه ی حاضر، با هدف مقایسه ی اثرات بالینی انواع سورفکتانت در درمان دیسترس تنفسی نوزادان نارس بستری شده در بخش NICU شهرستان سبزوار انجام شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه به صورت مقطعی بر روی نوزادان نارس بستری شده در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان بیمارستان برادران شهید مبینی سبزوار در طی دوره ی زمانی 1388 و 1389 انجام شد. نمونه گیری به روش آسان در دسترس با حجم نمونه 115 نفر در سطح اطمینان 95% صورت گرفت. شرط ورود به مطالعه، نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی در دوره ی زمانی 1388-89 با سن حاملگی 26 تا 37 هفته بود که تحت درمان ناجی (RESCUE) با سورفاکتانت قرار گرفته بودند. معیارهای خروج از مطالعه، نوزادان با آپگار دقیقه 5 کمتر از 7 و یا مبتلا به ناهنجاری مادرزادی عمده و یا دریافت استروئید توسط مادر قبل از زایمان بود. اطلاعات، با استفاده از چک لیست بررسی اثرات بالینی انواع سورفکتانت در درمان دیسترس تنفسی نوزادان نارس جمع آوری شد. چک لیست با استفاده از روایی محتوایی و پایایی توافق مشاهده گرها تایید شد (9/0=r). جهت آنالیز داده ها، از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی و آزمون های ناپارامتری آنالیز واریانس و مقایسات چندگانه، کروسکال والیس، و کای دو استفاده شد.
یافته ها
41 نوزاد در گروه با وزن هنگام تولد کمتر از 1500 گرم، و 74 نوزاد در گروه با وزن هنگام تولد بیش از 1500 گرم قرارگرفتند. براساس آزمون های آماری، در نوزادان زیر 1500 گرم، مدت زمان انتوباسیون نوزادانی که نیوفکتانت گرفته بودند، با تفاوت آماری معناداری نسبت به دو داروی دیگر، بیشتربود (01/0P=). مدت دریافت CPAP در گروه کوروسورف، نسبت به سورونتا و نیوفکتانت، با تفاوت آماری معناداری، بیشتر بود. مدت زمان لازم برای شروع تغذیه در نوزادانی که سورونتا دریافت کرده بودند، کمتر از نوزادانی بود که نیوفکتانت دریافت کرده بودند. در نوزادان با وزن کمتر از 1500 گرم، هیچ کدام از متغیرها، اختلاف آماری معناداری در سه گروه دریافت کننده سورفاکتانت نداشتند.
نتیجه گیری
یافته های مطالعه ی حاضر نشان می دهد که از بین سه نوع سورفاکتانت دریافتی توسط نوزادان، سورونتا دارای کارایی بهتری نسبت به دو داروی دیگر (کوروسورف و نیوفاکتانت) می باشد. لیکن با توجه به اهمیت به کارگیری این دارو و نتایج متفاوت مطالعات انجام شده، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
738 تا 746
لینک کوتاه:
magiran.com/p1254624 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!