نقش زیستگاه های مصنوعی دریایی در حفظ محیط زیست منطقه ساحلی-دریایی

چکیده:
طی چند دهه گذشته افزایش تراکم جمعیت در مناطق ساحلی و پی آمدهای ناشی از آن، ویرانی بیش از پیش گونه ها و اکوسیستم های ساحلی- دریایی را به دنبال داشته است. در این راستا در بیش تر کشورهای ساحلی ساخت زیستگاه های مصنوعی دریایی طی چند دهه گذشته به عنوان راهکاری موثر در بازسازی و زنده کردن اکوسیستم های ساحلی ویران شده و رساندن آن ها به شرایط قبل از ویرانی به شمار می رود. در این مقاله تلاش شده است تا برتری ها و سودهای ساخت زیستگاه های مصنوعی دریایی در اکوسیستم های ساحلی مورد بحث قرار گیرد. افزایش گوناگونی آبزیان، افزایش زی توده منابع قابل برداشت، پراکنش زی توده، جلوگیری از آب شویی و فرسایش سواحل، بهبود شرایط اقتصادی بومیان محلی، افزایش فرصت پژوهش های علمی و... از جمله مهم ترین برتری های ساخت زیستگاه های مصنوعی دریایی در مناطق ساحلی به شمار می روند. از جمله مهم ترین پی آمدهای منفی محیط زیستی ساخت زیستگاه های مصنوعی دریایی نیز می توان به برداشت بی رویه آبزیان، آلودگی محیط و آبزیان، خفگی موجودات آبزی در مرحله جانمایی زیستگاه ها، تغییر در روند طبیعی رسوب گذاری با تغییر در شدت و جهت جریان های دریایی، افزوده شدن نخاله های زیستگاه های مصنوعی به رسوبات اشاره کرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
43
لینک کوتاه:
magiran.com/p1280355 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!