عوامل موثر بر هدر رفت دارویی در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان (دولتی، خصوصی و خیریه)

پیام:
چکیده:
مقدمه
مصرف زیاد دارو در کشور، تغییر مداوم الگوهای دارو درمانی و حیف و میل شدن مقادیر قابل ملاحظه ای از داروها به صورت های گوناگون، اهمیت بررسی عوامل موثر بر هدر رفت دارو را دو چندان می کند. هدف از این پژوهش تعیین عوامل موثر بر هدر رفت دارو در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان در سال 1389 بوده است.
روش بررسی
این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی است. جامعه ی پژوهش شامل مدیر، مترون، سوپروایزر، سرپرستار بخش و مسوول فنی داروخانه در بیمارستان های آموزشی، غیر آموزشی خصوصی و خیریه ی منتخب شهر اصفهان بود که به روش سرشماری و به تعداد 40 نفر نمونه ها انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات طی دو مرحله از طریق دو پرسش نامه ی محقق ساخته انجام شده است. برای سنجش روایی پرسش نامه ها از روشExpert Judgment استفاده شد. پایایی پرسش نامه نیز به روش Cronbach’s alpha (85/0=r) مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحلیل شد.
یافته ها
در بیمارستان خیریه حیطه ی ثبت دارو بیش ترین نمره (04/92) و آموزش کم ترین نمره (36/61) را به خود اختصاص داده است. در بیمارستان آموزشی کمیته ی دارو بالاترین نمره (81/86)و داروهای مازاد پایین ترین نمره (21/71) را به خود اختصاص داده است. در بیمارستان غیرآموزشی نگه داری و آماده سازی دارو بالاترین نمره (85/91) و حیطه ی آموزش (36/61) کم ترین نمره را به خود اختصاص داده است. در بیمارستان خصوصی حیطه ی نگه داری و آماده سازی دارو بالاترین نمره (22/85) و حیطه ی کمیته ی دارو کم ترین نمره (9/55) را به خود اختصاص داده است.
نتیجه گیری
برای کاهش هدررفت دارو در بیمارستان ها توجه به فرایند مدار نمودن و مستندسازی گردش دارو در انبار دارویی، داروخانه و استوک بخش و هم چنین استفاده از سیستم HIS مثمر ثمر می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1066 تا 1074
لینک کوتاه:
magiran.com/p1281913 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!