بررسی عوامل تهدیدکننده حیات لاک پشت های دریایی در خلیج فارس و پیشنهاد راهکارهای مدیریتی

نویسنده:
پیام:
چکیده:
لاک پشت های دریایی از جمله گونه های مهم و شناساگر در اکوسیستم های دریایی به شمار می روند. این موجودات به عنوان شکارچی، گیاه خوار، طعمه و گندخوار نقش های گوناگونی در اکوسیستم های دریایی اطراف محل زیست خود بر عهده دارند. امروزه تنها 7 یا 8گونه از لاک پشت های دریایی در اقیانوس های جهان دیده می شوند که از این میان تعداد 5گونه از آن ها نیز برای تولیدمثل به سواحل خلیج فارس و دریای عمان می آیند. اکنون برداشت بی رویه از تخم لاک پشت ها و تخریب زیستگاه های تغذیه ای و به ویژه زیست گاه های تولیدمثل این موجودات سبب شده است تا گونه های مختلف لاک پشت های دریایی در معرض خطر نابودی قرار گیرند. در این مقاله تلاش شده است تا عوامل طبیعی و غیرطبیعی تهدید کننده بقای لاک پشت های دریایی در سواحل جنوبی ایران در 5مرحله از چرخه زندگی آن ها به ترتیب در مراحل تخم گذاری و آشیانه سازی، تخم های گذاشته شده، نوزادان از تخم خارج شده، تغذیه و چرا در آب های ساحلی نزدیک منطقه تخم گذاری و مهاجرت به سمت سرزمین های تغذیه ای در دریاهای آزاد مورد بررسی قرار گیرد. سپس در ادامه پیشنهاداتی مبنی بر حذف یا کاهش این عوامل تهدید کننده ارائه گردیده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
57
لینک کوتاه:
magiran.com/p1320862 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!