شعر ایماژیستی شمس لنگرودی و تاثیر سبک هندی، هایکو و کاریکلماتور در آن

چکیده:
ایماژیسم یا تصویرگرایی، اساس شعر را تصویر موجز، دقیق و واضح می دانست، استفاده از شعر آزاد، کاربرد زبان نزدیک به گفتار روزمره و دوری از موعظه گری لفاظانه اساس آن بود. ایماژیست ها به هایکو، شعرهای کوتاه و غنایی ژاپنی هم به دلیل بیان موجز و دقیقش از اشیا و صحنه های طبیعت، توجه داشتند. شمس لنگرودی به عنوان یکی از اثرگذار ترین سپیدسرایان معاصر پس از شاملو شعر خود را شعر اشیا نامیده است. شعری که اغلب، فاقد اندیشه خاص و ایدئولوژی می باشد و با کمک تصویرسازی، از آرمان فاصله گرفته است. این نوع شعر می تواند مانند یک قطعه عکس، قابل تحسین باشد و چون یکی از خصیصه های شعر ایماژ، تاویل پذیری است، شعر تصویر شمس نیز تاویل پذیر است. هدف این پژوهش نیز نشان دادن شگردهای او در تصویرگری بدون استفاده از صور خیال است. با مطالعه آثار وی، می توان به این نتیجه رسید که او از سبک هندی، هایکو و کاریکلماتور، مولفه مشترک ایماژ را اخذ کرده است تا اندکی متفاوت از مکتب ایماژیسم اروپایی، به سبک خود تشخص بخشد. البته در این فرآیند از تعریف کلاسیک صور خیال عدول کرده، تصویرسازی را بدون به کارگیری ابزارهای خیال انگیز قدیمی تجربه نموده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
31
لینک کوتاه:
magiran.com/p1321798 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!