تاثیر حضور دیگران در تجربه ی زندگی افراد مبتلا به لکنت

پیام:
چکیده:
هدف
بخش اعظمی از زندگی ما صرف تعامل گفتاری با دیگران می شود. بنابراین شکست و موفقیت در این روابط عمیقا بر پیشرفت و تعالی ما به عنوان یک موجود اجتماعی تاثیر گذار است. از آن جا که پدیده ی ارتباط انسانی بسیار پیچیده و چند بعدی است، مطالعه ی آن در محیطی تجربی بسیار دشوار است. هدف از این مطالعه نشان دادن نقش حضور دیگران از دیدگاه افراد مبتلا به لکنت می باشد.
روش بررسی
این پژوهش به شیوه ی کیفی و با رویکرد پدیدار شناسی انجام شد.21 فرد بزرگسال مبتلا به لکنت گفتار به صورت هدفمند انتخاب شدند و به روش بحث گروهی متمرکز مورد مصاحبه قرار گرفتند. گفته های مصاحبه شوندگان در طول تمام جلسات ضبط شد و توصیف کلامی شرکت کنندگان به طور کامل نوشته شد. مضمون های حاصل از تجربه ی افراد دارای لکنت نسبت به زندگی توام با لکنت بدست آمد. در آخرین مرحله با استفاده از روش ون مانن، اطلاعات بدست آمده طبقه بندی گردید و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل کیفی قرار گرفت.
یافته ها
در بررسی حاضر، نقش دیگران در تجربه ی افراد مبتلا به لکنت در مضمونی به نام «حضور دیگران» قرار گرفت. از گفته های مشارکت کنندگان 9 زیر مضمون پدیدار گشت که عبارتند از: 1- احساس تحقیر شدن توسط دیگران، 2-تلاش برای جلب رضایت دیگران در گفتگو، 3-میزان شناخت دیگران از لکنت، 4- جنسیت دیگران، 5-مورد تمسخر قرار گرفتن توسط دیگران، 6- ترحم دیگران، 7- تکمیل صحبت توسط دیگران، 8- کم تحملی و کم توجهی دیگران، 9- موقعیت و مقام دیگران.
نتیجه گیری
لکنت همراه با آشفتگی های گفتاری، مکث های هنگام برقراری ارتباط و رفتارهای تقلا گونه است که در افراد دارای لکنت تحت تاثیر طرف مقابل یا شرکای ارتباطی تشدید می شود. نحوه ی برخورد دیگران با فرد دارای لکنت بسیار مهم است. حضور دیگران در نگرش فرد مبتلا، به لکنت خود تاثیر به سزایی دارد که، در این میان آموزگاران، همشاگردی ها و اعضای خانواده بیشترین نقش را برخوردار می باشند.
زبان:
فارسی
صفحات:
78 تا 88
لینک کوتاه:
magiran.com/p1385888 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!