تهیه نقشه پتانسیل معدنی برای کانسارهای مس با استفاده از مدل ترکیبی نروفازی: مطالعه موردی برگه 100000/ 1 چهارگنبد در استان کرمان

پیام:
چکیده:
وجود ذخایر متعدد مس در ایران و اهمیت اکتشاف آنها، تهیه دقیق نقشه پتانسیل معدنی را به عنوان یک نیاز اساسی به وجود آورده است. فرایند تهیه نقشه پتانسیل معدنی یک فرایند پیچیده است که با استفاده از روش های مختلف قابل انجام است. یکی از روش های قدرتمند در تهیه نقشه پتانسیل معدنی استفاده از روش مدل ترکیبی نروفازی است که در آن تلفیقی از اطلاعات تجربی و استنباطی به طور همزمان مورد استفاده قرار می گیرد که این مسئله سبب افزایش سطح اعتماد این روش می شود. در این مطالعه از روش نروفازی برای تهیه نقشه پتانسیل معدنی در برگه 100000/ 1 چهارگنبد در استان کرمان استفاده شد. لایه های اطلاعاتی شامل نقشه های فاکتور زمین شناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، ساختارهای خطی، دگرسانی و 22 اندیس معدنی بودند. پس از تهیه این لایه ها در محیط نرم افزار GIS با اندازه سلول 100 متر، اطلاعات حاصل از آنها برای آموزش شبکه آماده سازی شد. ابتدا باید شبکه با استفاده از اندیس های معدنی آموزش داده شود، با این حال یکی از مشکلات استفاده از این روش تعداد کم داده های آموزشی بود. برای حل این مشکل به هر یک از اندیس ها بیش از یک سلول نسبت داده شد، این کار با تعیین فواصل 100 تا 1000 متر برای اندیس های معدنی، انجام شد. سپس شبکه با استفاده از سری های متفاوت داده ها آموزش داده شد و در نهایت اقدام به تهیه نقشه پتانسیل معدنی شد. نتایج حاصل نشان داد که بهترین جواب برای شعاع تاثیرهای 500 متر برای اندیس های معدنی به دست می آید که در آن 80% از اندیس ها در محدوده با پتانسیل بالا قرار می گیرند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
277
فایل متن این مقاله در مگیران وجود ندارد!
دسترسی به متن مقالات تنها در صورت اعلام موافقت و همراهی نشریات با مگیران امکان پذیر است.
شایان ذکر است خدمات مگیران به نشریات به صورت رایگان ارایه می‌شود. کافی است هر نشریه ضمن اعلام موافقت کتبی خود با این خدمات فایل PDF مقالات را در اختیار ما قرار دهد.
شما نیز می‌توانید با پیشنهاد استفاده از خدمات مگیران به نشریه‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده‌است آن را از این طریق در اختیار کاربران این پایگاه مرجع قرار دهید.