شعر مهاجرت؛ گفتمان بین فرهنگی «ایران» و «افغانستان»

پیام:
چکیده:
شعر تنها چینش واژگان، هماهنگی و تجانس کلمات نیست؛ شعر نهفته ها و نادیده هایی را بیان می کند که از لابه لای حروف ظهوریافته یا کلمات بیان نشده ایست که منعکس کننده ی ارزش های بزرگ انسانی است. شعر، اظهاری است بزرگ، درونی و عمیق که با زمانه سخن می گوید و نوای دل انگیزی از بودن ها و نبودن ها، با هم بودن ها و فاصله هاست. شعر افغانستانی، در ذات خود از یک پیوند درونی سخن می گوید که گاه با «آه» است و گاه با «نگفتن» و گاه از آرزوهای نوستالژیک شده، داد سخن دارد. اما شعر مهاجران افغانستانی از ظرفیت فاخر با هم بودن و همدلی با جامعه ی میزبان ایرانی حکایت دارد که با واژگانی بلند، همراه با ادب و دوستی، روابط بین فرهنگی و تمدنی خود را تعمیق می بخشد.
این مطالعه بر اساس این باور که شعر یک بیان فرهنگی است و در آن ارزش ها، احساسات و اندیشه ی یک گروه اجتماعی، یک ملت و حتی صدای یک تمدن متبلور می گردد، اشعار مهاجران افغانستانی در ایران را که بر حسب حال سرایی از نوع غنایی آن سروده شده اند، مورد ارزیابی قرار داده است. بنا بر هدف اصلی مطالعه، سعی شده است که چگونگی بازنمایی معرفت ها و احساسات مهاجران در شعر را نشان دهد و همین طور شیوه ی تعاملات فردی و اجتماعی آنان را که موجب گفتمان جدیدی شده است، مورد تحلیل قرار دهد. این مطالعه براساس روش کیفی و با رویکرد روان شناسی گفتمانی «یورگنسن» و «فیلیپس» انجام شده است و از این طریق به «تحلیل گفتمان شعر» مهاجران افغانستانی در ایران پرداخته ایم. بدین سان، اشعار مهاجران افغانستانی به ترتیب سه دهه حضور آنان در ایران، مورد تحلیل قرار گرفته است تا آشکار شود که شاعران چگونه از طریق این گفتمان برساخته هایی از روابط فردی و اجتماعی شان با مردم ایران خلق نموده اند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
11
لینک کوتاه:
magiran.com/p1404215 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!