تحلیل نقاشی دختران آسیب دیده اجتماعی: پژوهشی در جهت توصیف فرآیند سوژگی در جریان خلق اثر هنری

پیام:
چکیده:
در این مقاله دختران آسیب دیده اجتماعی ای که خلاقیت شان را در آثار نقاشی بروز داده اند انتخاب شده اند تا با انجام تحقیق و تحلیلی نشانه شناسانه بر روی آنها سعی شود فرآیند سوژه بودگی شان و بررسی احتمال آگاهی شان نسبت به موقعیت سوژه بودگی تحلیل و توصیف گردد. در دیدگاه ها و رهیافت های نظری پسامدرن در تبیین مفهوم «سوژه بودگی»، این مفهوم به منزله فرآیندی تعریف شده است که در آن انسان ها در طول زمان به عنوان هستی هایی اجتماعی و فرهنگی برساخت می شوند. در حقیقت سوژه بودگی فرآیند ناخودآگاه شکل گیری هویت افراد است. فهم فرآیند ناخودآگاه شکل گیری هویت دختران آسیب دیده اجتماعی از طریق کاوش نشانه شناسانه نقاشی های خلاقانه آنها هدف اصلی این تحقیق است. برای این منظور از ترکیب دو روش بهره برده ایم. در ابتدا به مدد مطالعه موردی کیفی نمونه ها انتخاب شده اند و سپس از هرکدام از آنها 2 نقاشی مورد تحلیل نشانه شناسانه قرار گرفته اند. در نهایت به مدد تحلیل های نشانه شناسانه نشان داده شده است که این دختران در سه سطح به مثابه سوژه برساخت می شوند. سطح اول سوژه در خود، سطح دوم سوژه در برابر دیگران و سطح سوم سوژه در برابر ابژه های اطراف است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
99
لینک کوتاه:
magiran.com/p1446386 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!