ارزیابی نقشه طایفه گرایی در احساس امنیت اجتماعی (مطالعه موردی: شهر ایذه)

پیام:
چکیده:
یکی از ویژگی های نظام ایلی و اجتماعات با ساختار طایفه ای و عشیره ای معمولا خویشاوند گرایی است. معمولا ناهمگنی در طایفه گرایی و تنوعات جغرافیایی از انسجام ملی دولت می کاهد. به همین د لیل پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نقش طایفه گرایی در احساس امنیت اجتماعی شهروند ان شهر ایذه انجام شده است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی از نوع کاربرد ی-نظری می باشد. اطلاعات لازم به صورت کتابخانه ای و میدانی(پرسشنامه و مصاحبه) جمع آوری شده و جامعه آماری شهر ایذه می باشد که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای به حجم 348 نفر به دست آمده است. در مرحله ی بعد ی، اطلاعات جمع آوری شد ه، از طریق نرم افزار spss با آزمون های پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردیده و نتایج به صورت جد اول ارائه شده است. برای ویرایش نقشه ها از نرم افزارGIS کمک گرفته شده است.
نتایج این پژوهش نشان می دهد از بین پاسخ گویان،6/ 52 درصد خانم ها و 1/ 45 درصد آقایان بوده اند، 5 /36 درصد پاسخگویان، مجرد و 50/9 درصد متاهل بوده اند. 2/ 55 درصد محیط طایفه ای شهرو43 درصد د رگیری های طایفه ای را باعث احساس ناامنی خود می د انستند. 5/ 21 درصد به علت د رگیری های طایفه ای محل سکونت خود را ترک کرد هاند. 0/ 19 درصد در زمان د رگیری بین طایفه ها در فضای شهر اصلا رفت و آمد نمی کنند. از دیگر نتایج پژهش حاضر این است که بین تحصیلات، محیط طایفه گرایی شهر با احساس ناامنی شهروند ان رابطه مستقیم و معناد ار اما بین تعصب نسبت به طایفه خود با حس ناامنی اجتماعی رابطه معکوس و معناد اری وجود د ارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
59 تا 76
لینک کوتاه:
magiran.com/p1448402 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!