بررسی نقش سیستم های مغزی-رفتاری و سبک های فرزندپروری ادراک شده در کمال گرایی دانشجویان

پیام:
چکیده:
مقدمه و هدف
پژوهش ها نشان می دهند سبک های خاص فرزندپروری به عنوان عوامل خطرساز در تحول اشکال ناسازگارانه کمال گرایی در دانشجویان می باشند و از سوی دیگر کمال گرایی تحت تاثیر سیستم انگیزشی زیستی شخصیت قرار دارد. بدین منظور پژوهش حاضر به بررسی نقش سبک های فرزندپروری و سیستم های مغزی-رفتاری در بروز کمال گرایی در دانشجویان پرداخته است.
مواد و روش ها
پژوهش حاضر، مطالعه علی-مقایسه ای است و جامعه پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور بودند که تعداد 180 نفر به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه سبک های فرزندپروری ادراک شده، مقیاس بازداری/روی آوری و مقیاس کمال گرایی چندبعدی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون گام به گام و تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
یافته ها
تحلیل داده ها نشان داد کمال گرایی خویشتن مدار در فرزندان والدین مقتدر نسبت به والدین مستبد و کمال گرایی جامعه مدار و دگر مدار در فرزندان والدین مستبد در مقایسه با فرزندان والدین مقتدر بطور معناداری بیشتر است. همچنین سیستم فعال ساز رفتاری (BAS) توانست کمال گرایی خویشتن مدار و سیستم بازداری رفتاری (BIS) در گام نخست و BAS در گام بعدی توانستند کمال گرایی جامعه مدار را پیش بینی نمایند.
نتیجه گیری
یافته ها بر اهمیت مطالعه الگوهای نظری گسترده در مطالعه نقش عوامل شخصیتی و خانوادگی در بروز کمال گرایی تاکید می نماید. یافته های مطالعه حاضر می تواند برای توسعه راهبردهای پیشگیرانه و درمانی برای افرادی که در معرض خطر تحول کمال گرایی ناسازگارانه قرار دارند، بکار رود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
43
لینک کوتاه:
magiran.com/p1462401 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!