روش جنوبی در لهجه عراقی: تاریخچه و دگرگونی

چکیده:
در زبان عربی، قبل از نزول قرآن کریم، لهجه های متعددی از جمله لهجه های قریش، ربیعه، هوازن، قیس، ضبه و بهراء وجود داشته است. به طور کلی، لهجه های پیشین را به دو دسته می توان تقسیم کرد: لهجه تمیمی یا دسته شرقی، و لهجه حجازی یا دسته غربی که هر یک از آنها دارای ویژگی های خاص خودند. لهجه عراقی با لهجه تمیم مشترکات زیادی دارد اما این لهجه در قرن های اخیر تاثیرات زیادی از زبان های ترکی، فارسی و انگلیسی پذیرفته و واژه های زیادی با ریشه های ترکی، فارسی و انگلیسی در آن دیده می شود. ما، در لهجه عراقی، سه روش شمالی و وسط و جنوبی را می توانیم ببینیم که این مقاله روش اخیر را از لحاظ ویژگی های صوتی یا زبان شناسی (آواهای تشکیل دهنده واژه ها و تغیراتی که در این زمینه رخ داده است) و ویژگی های صرفی (تغییرات ساختاری یا شکلی در برخی از واژه ها اعم از اسم یا فعل یا حرف) و ویژگی های نحوی (ترکیب ها، عبارت ها وجمله ها و رابطه واژه ها با همدیگر) مورد بحث و بررسی قرار می دهد. لهجه عراقی، همانند دیگر لهجه ها در جهان، دارای تنوع مکانی است؛ بدین معنی که روش تلفظ آن طبق جاهای سکونت افراد متفاوت است.
زبان:
عربی
صفحات:
41 تا 64
لینک کوتاه:
magiran.com/p1468454 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!