ارزیابی ژنتیکی صفت وزن کرک در بز کرکی خراسان جنوبی با استفاده از آمار بیزی

پیام:
چکیده:
هدف از این مطالعه بررسی برخی اثرات محیطی (جنس، سال و فصل زایش، نوع زایش و سن مادر) موثر بر تولید کرک، تخمین پارامترها و روند ژنتیکی و فنوتیپی این صفت در بز کرکی خراسان جنوبی می باشد. در این مطالعه برای تخمین پارامترهای ژنتیکی و محیطی از رکورد 1455 بزغاله با 127 پدر و 562 مادر که بین سال های 1376 تا 1392جمع آوری گردیده، مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز با استفاده از برنامه ام تی جی سم اجرا شد.نتایج این مطالعه نشان داد که اثر سال زایش و جنس در سطح 5 درصد و بقیه اثرات که شامل فصل زایش، نوع زایش و سن مادر می شوند، در سطح 1 درصد معنی دار بودند.در این مطالعه به جهتبررسی اثرات ژنتیکی مادری و محیطی دائمی مادری شش مدل حیوانی مختلف برای صفت وزن کرک برازش شد. مدل 3 با استفاده از معیار آکایک، مناسب ترین مدل حیوانی برای این صفت بود که حاوی اثرات ژنتیک افزایشی مستقیم و اثرات محیطی دایمی مادری بود. وراثت پذیری مستقیم و مادری برای وزن کرک در اولین کرک چینی به ترتیب 49/0 و 09/0 تخمین زده شد.نتایج بدست آمده نشان داد که صفت وزن کرک، تحت تاثیر اثرات ژنتیکی مادری قرار دارد. روندهای فنوتیپی و ژنتیکی برای این صفت نزدیک به صفر و بی معنی برآورد شد. لذا به نظر می رسد، باید با توسعه شاخص انتخاب و رفع موانع محیطی، گام مهمی در پیشرفت ژنتیکی و افزایش سود-آوری در این توده بز کرکیبرداشت.هدف از این مطالعه بررسی برخی اثرات محیطی (جنس، سال و فصل زایش، نوع زایش و سن مادر) موثر بر تولید کرک، تخمین پارامترها و روند ژنتیکی و فنوتیپی این صفت در بز کرکی خراسان جنوبی می باشد. در این مطالعه برای تخمین پارامترهای ژنتیکی و محیطی از رکورد 1455 بزغاله با 127 پدر و 562 مادر که بین سال های 1376 تا 1392جمع آوری گردیده، مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز با استفاده از برنامه ام تی جی سم اجرا شد.نتایج این مطالعه نشان داد که اثر سال زایش و جنس در سطح 5 درصد و بقیه اثرات که شامل فصل زایش، نوع زایش و سن مادر می شوند، در سطح 1 درصد معنی دار بودند.در این مطالعه به جهتبررسی اثرات ژنتیکی مادری و محیطی دائمی مادری شش مدل حیوانی مختلف برای صفت وزن کرک برازش شد. مدل 3 با استفاده از معیار آکایک، مناسب ترین مدل حیوانی برای این صفت بود که حاوی اثرات ژنتیک افزایشی مستقیم و اثرات محیطی دایمی مادری بود. وراثت پذیری مستقیم و مادری برای وزن کرک در اولین کرک چینی به ترتیب 49/0 و 09/0 تخمین زده شد.نتایج بدست آمده نشان داد که صفت وزن کرک، تحت تاثیر اثرات ژنتیکی مادری قرار دارد. روندهای فنوتیپی و ژنتیکی برای این صفت نزدیک به صفر و بی معنی برآورد شد. لذا به نظر می رسد، باید با توسعه شاخص انتخاب و رفع موانع محیطی، گام مهمی در پیشرفت ژنتیکی و افزایش سود-آوری در این توده بز کرکیبرداشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p1482730 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!