بررسی وضعیت دریافت میان وعده در دانش آموزان شهرستان فریمان در سال 1391

چکیده:
زمینه و هدف
میان وعده ها بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان را تشکیل می دهند. مصرف میان وعده سبب بهبود و تقویت حافظه و افزایش انرژی کودکان می شود.
روش تحقیق: در بررسی توصیفی- مقطعی 375 دانش آموز به روش نمونه گیری طبقه ای چندمرحله ای انتخاب و اطلاعات از طریق بررسی های آنتروپومتریک و پرسشنامه گردآوری و با نرم افزارSPSSو آزمون استقلال مجذورکای تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
از 375 مورد بررسی (51.47% پسر و 48.53% دختر) که 173 نفر روستایی و 202 نفر شهری بودند، 32.2% همیشه، 20.7%اغلب،36.2% گاهی و4.3% بندرت میان وعده می خوردند و6.6% هرگز نمی خوردند. وضعیت دریافت میان وعده ارتباط معناداری باBMI، مقطع تحصیلی و مصرف صبحانه دارد بدین ترتیب که در دانش اموزان ابتدایی بخصوص پایه های بالاتر و دانش آموزانی که مصرف همیشگی صبحانه دارند مصرف میان وعده در آنها بیشتر است. 76.8% دانش آموزان دارایBMI طبیعی همیشه میان وعده مصرف می کنند. بیشترین ماده غذایی مصرفی در 3روز متوالی، به ترتیب ساندویچ خانگی، میوه، شیر، کیک بوده است.
نتیجه گیری
میان وعده های مناسب و مغذی در مدرسه بسیار اهمیت دارند زیرا در ساعات نزدیک ظهر حتی کودکانی که صبحانه خوردند گرسنه می شوند و این گرسنگی، نشستن سرکلاس را برای آنها غیرقابل تحمل میکند و تمرکز لازم جهت یادگیری را نخواهندداشت، همانطور که گرسنگی، عدم تمرکز و ضعیف شدن از مهمترین دلایل خوردن میان وعده توسط دانش آموزان نیز اعلام گردیده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
37
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1484061