بررسی عملکرد بطن راست در بیماران مبتلا به COPD با یا بدون پولموناری هایپرتانسیون براساس معیارهای اکوکاردیوگرافیک و مقایسه آن با افراد سالم

پیام:
چکیده:
سابقه و اهداف
پولموناری هایپرتانسیون ریسک فاکتور مستقل مرگ در بیماران COPD است. به نظر می رسد استفاده از مارکرهای اکوکاردیوگرافیک عملکرد بطن راست در بررسی روتین و مدل های پروگنوستیک مفید و سودمند باشد. تغییرهای اولیه در عملکرد بطن راست در بیماران COPD که از لحاظ بالینی روند ثابتی داشته و شواهدی از پولموناری هایپرتانسیون را نداشته اند، گزارش شده است. بعضی از محققان معتقدند که بیماری COPD به کاهش کمپلیانس بطن راست قبل از افزایش فشار شریان پولموناری منجر می شود. هدف ما از انجام این مطالعه بررسی عملکرد بطن راست براساس یافته های اکوکاردیوگرافیک در بیماران مبتلا به COPD در مراحل اولیه بیماری چه با یا بدون پولموناری هایپرتانسیون ریوی و مقایسه آن با افراد سالم است.
مواد و روش ها
دراین مطالعه موردی - شاهدی، 39 بیمار مبتلا به COPD مراجعه کننده به درمانگاه قلب و 39 فرد سالم همسان از نظر سن و جنس به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافی و بالینی بیماران و گروه کنترل، تمامی افراد شرکت کننده در مطالعه تحت اکوکاردیوگرافی داپلر قرار گرفته و در پایان داده های گردآوری شده بین دوگروه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها
بررسی اکوکاردیوگرافی در بیماران COPD نشان داد که حدود 76. 9 درصد از بیماران دچار هیپرتروفی بطن راست بودند. همچنین، در مقایسه با گروه کنترل، در بیماران COPD با یا بدون پولموناری هایپر تانسیون قطر بطن راست به طور معناداری بیشتر بود (P<0. 001). به این ترتیب، سطح دهلیز راست، قطر دهلیز راست و ضخامت دیواره آزاد بطن راست نیز به طور معنادار در گروه COPD با یا بدون پولموناری هایپر تانسیون بیشتر از گروه کنترل بود. به علاوه، TAPSE در بیماران COPD به طور معناداری کمتر از افراد گروه کنترل بود P=0. 013، همچنین، میزان peak PAP در گروه بیماران COPD بیشتر از افراد سالم یا گروه کنترل بود P<0. 001)). 79 درصد از بیماران COPD دچار هایپرتانسیون پولموناری بوده و Tie index در بیماران COPD با پولموناری هایپریتانسیون 0. 76±0. 3)) و دربیماران بدون پولموناری هایپرتانسیون 0. 76±0. 2)) بالاتر از گروه کنترل بوده و تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت. Pvalue<0. 001))
نتیجه گیری
به نظر می رسد بیماران مبتلا به COPD با یا بدون هیپرتانسیون ریوی، بدون عارضه قلبی بارز در مراحل اولیه بیماری نیز در مقایسه با افراد سالم اختلال عملکرد بطن راست دارند. از این رو شاید کنترل بهتر وضعیت تنفسی این بیماران و جلوگیری از عود آن بتواند نقش مهمی در پیشگیری یا کند کردن روند اختلال عملکرد بطن راست آن ها داشته باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
138 تا 144
لینک کوتاه:
magiran.com/p1519579 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!