درآمدی بر جریان شناسی فکری معاصر در جهان اسلام

نویسنده:
چکیده:
جریان شناسی فکری و معرفتی یکی از مباحث مهمی است که بخش معظمی از ساحت های معرفتی و حوزه های اجتماعی را شامل می شود. مقوله جریان شناسی، هم از جهت محتوا و هم از لحاظ قلمرو جغرافیایی، تنوع قومیتی، گونه گونی فرهنگی و... دامنه ی گسترده ای را پوشش می دهد. از جمله ی اولویت ها در این مقوله، «بازشناسی جریان های فکری معاصر در جهان اسلام» است، مادامی که جریان های موثر و دخیل در عرصه فعالیت ها در سطح بین الملل را به خوبی نشناسیم و ابعاد و زوایای فکری و شیوه عملیاتی آن ها را به درستی تحلیل نکنیم، قادر نخواهیم بود تا در این رقابت موفق عمل کنیم. جریان شناسی فکری، تصویری روشن از قلمروهای معرفتی موجود در جهان اسلام، ترسیم می نماید و زمینه را برای دست یابی به درکی ژرف تر از این قلمروها فراهم می کند و دستیابی به راه کارهای مناسب را در اختیار می گذارد. در این نوشتار، نخست اشاره ای به چیستی و ضرورت جریان شناسی، الزامات و بایسته های پژوهشی آن، ملاک و سنجه ی طبقه بندی جریان های فکری شده است، سپس بستر و خاستگاه شکل گیری جریان های فکری معاصر در جهان اسلام، مورد تحلیل واقع شده است و در پایان ساختار کلی طبقه بندی جریان های موجود در جهان اسلام ارایه شده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p1532002 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!