کاربرد پلیمرها به عنوان الکترولیت جامد در پیل ها و غشاهای گذرده یون

پیام:
چکیده:

الکترولیت های درون پیل ها، به الکترولیت های مایع، الکترولیت های جامد معدنی و الکترولیت های پلیمری جامد تقسیم میشوند. در ما یعات، همه یونها متحرک   هستند و در رسانا یی سهیم هستند. در الکترولیتهای جامد، اغلب فقط یکی از  یونها متحرک است.انواع متفاوتی از الکترولیتهای جامد وجود دارند که عبارتند  از رساناها یون اکسید شده، رساناهای یون فلوئورید، رساناهای یون نقره و مس، رساناهای یون سد یم و پتاسیم، رساناهای یون لیتیم، رساناهای پروتونی و  Li/ PEO- Li salt/ IC الکترولیتهای جامد پلیمری. اکثر باتری های پلیمری از نوع هستند. مکانیسم انتقال بار پلیمرها با بلورهای معدنی متفاوت است و در واقع شبیه  انتقال یون در محیط ما یع است. این الکترولیتها در پیلهای سوختی به عنوان غشای رسانای پرتون، در باتری های لیتیمی به عنوان غشای تبادل یون li حسگرهای حساس به رطوبت به عنوان غشا کاربرد دارند.به طور کلی این پلیمرها را میتوان به دو دسته یپلی الکترولیتها و الکترولیتهای پلیمری تقسیم کرد. در الکترولیتهای پلیمری برخ لاف پلی الکترولیتها، زنجیر آنها حامل یون نیست ولی یونهای حاصل از نمکها در اطرافشان قرار میگیرند و شامل الکترولیت پلیمری خشک، الکترولیت پلیمری ژلی و الکترولیت پلیمری کامپوزیتی هستند. تحرک یونی در الکترولیتها با تحرک زنجیر پلیمری توام است، لذا رسانایی و مربوط میشود. پلی الکترولیت ها برحسب Tg انتقال یون به فاز آمورف پلیمر و ساختار و صورتبندی کاربردهایی درپایدارکننده های کلوئیدی، پوششهای زیست و فناوری زیست حسگرها پیدا کرده اند.)pH سازگار، غشاها)دستگاه های کنترل پلی الکترولیت ها در پزشکی)مث ا در سامانه های تحویل دارو(، به عنوان امولسیون ل کننده در تصفیهی آب، صنعت نفت، در صنایع رنگ و غذا و لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین در وسایل الکتروشیمیایی جامد مثل به عنوان غشا در باتری های لیتیمی،  پیل های سوختی، خازن ها، وسایل الکتریکی نشر نوری و همچنین در سلولهای خورشیدی حساس شده رنگی،کاربردهایی دارند. گستره ی عظیمی از کاربردهای باتری های لیتیمی از وسایل الکتریکی سبک قابل حمل گرفته تا الکتروموبایل ها مورد توجه است. مزیت مهم این پیل های لیتیمی پلیمری این است که میتوان باتری ها را به هر صورتی شکل دهی کرد. این امر میتواند برای تولیدکنندگان موبایل، که دائما در حال کار روی تلفنهای کوچکتر، نازکتر و سبکتر هستند، مهم باشد. در این مبحث در مورد انواع الکترولیت ها و پلی الکترولیت های پلیمری، ساختار، کاربرد، سنتز و روش های بررسی خواص آنها اطلاعات مفیدی ارائه شده است

زبان:
فارسی
در صفحه:
13
لینک کوتاه:
magiran.com/p1569515 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!