بررسی تطبیقی آرای جامعه شناختی امیل دورکیم در دو نمایش نامه یرما و خانه برنارد آلبا نوشته فدریکو گارسیا لورکا

چکیده:
امیل دورکیم یکی از نظریه پردازان برجسته جامعه شناسی است که مطالعاتش در این حوزه سبب شده است این رشته، درشمار یکی از مهم ترین زیر شاخه های علوم انسانی قرار بگیرد. در بخشی از آرا دورکیم، او واقعیت های اجتماعی، یا ارزش های مشترک، را وجدان جمعی مردمان یک جامعه ابتدایی می نامد و بر این باور است که تمرین خواسته یا ناخواسته این ارزش ها از سوی اعضای آن جامعه، به حفظ همبستگی آن جامعه می انجامد. فدریکوگارسیا لورکا، نمایش نامه نویس اسپانیایی در آثار نمایشی اش، با دقتی موشکافانه به بازنمود سنت ها و آداب زادگاه خود پرداخته و تلاش کرده تصویری باورپذیر از جوامع سنتی و بسته جامعه اسپانیا در اوایل قرن بیستم ارائه کند. مقاله حاضر به بررسی نظریات دورکیم در مورد نوع همبستگی جوامع و انواع آنها، در دو نمایش نامه لورکا، یرما و خانه برناردا آلبا، که روایتگر پیوند های عمیق مردمان جنوب اسپانیا با سنت هایشان است می پردازد و نشان می دهد چگونه فراساختارهای غیرمادی جامعه ای که لورکا به تصویر می کشد به تمرین آنچه دورکیم نظم و انسجام اجتماعی در جوامع بدوی می نامد، انجامیده است. بررسی حاضر به دنبال نشان دادن امکان ارائه یک تحلیل جامعه شناختی از آثار نمایشی و به تبع آن ارائه یک تحلیل تطبیقی است که می تواند به بسترسازی علمی و مدون در مطالعات ادبی بیانجامد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
71
لینک کوتاه:
magiran.com/p1575755 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!