ارزیابی و مقایسه روش های مختلف تخمین پارامترهای نفوذ در سیستم های مختلف آبیاری جویچه ای و رژیم های مختلف جریان ورودی

چکیده:
در این مطالعه، دو دسته از روش های تخمین پارامترهای نفوذ در آبیاری جویچه ای معمولی، یک در میان ثابت و یک در میان متغیر و نیز شرایط با کاهش و بدون کاهش جریان ورودی، ارزیابی و مقایسه گردید. از دسته روش های مبتنی بر داده های مرحله پیشروی جریان، چهار روش متدوال شامل دو نقطه ای الیوت و واکر، یک نقطه ای والیانتزاس، یک نقطه ای میلاپالی و بهینه سازی رودریگز و مارتوس و از دسته روش های مبتنی بر داده های مراحل پیشروی، ذخیره و پسروی، روش بهینه سازی چندسطحی درنظر گرفته شد. جهت شبیه سازی مراحل آبیاری و مقدار نفوذ در هر روش، از مدل آبیاری سطحی WinSRFR استفاده شد. به منظور ارزیابی روش های مختلف، از 13 سری داده صحرایی حاصل از دو مطالعه موردی در مناطق کرج و ارومیه استفاده گردید. مطابق نتایج، روش بهینه سازی چندسطحی برای هر سه سیستم جویچه ای معمولی، یک در میان ثابت و یک در میان متغیر، مراحل پیشروی، پسروی، نفوذ و رواناب را با دقت بالا پیش بینی کرد. روش بهینه سازی چندسطحی برای روش جویچه ای معمولی نسبت به روش های یک در میان ثابت و یک در میان متغیر، عملکرد دقیقتری در پیش بینی مراحل پیشروی و پسروی داشت و متوسط ریشه میانگین مربعات خطای (RMSE) تخمین پیشروی برای این سه روش آبیاری به ترتیب 37/1، 8/1 و 57/1 دقیقه و تخمین پسروی به ترتیب 76/3، 5 و 03/3 دقیقه محاسبه گردید. در آزمایشات با کاهش دبی نیز بهینه سازی چندسطحی روش دقیق در پیش بینی پیشروی و پسروی بود و متوسط RMSE پیشروی و پسروی برای شرایط کاهش جریان به ترتیب 57/3 و 13/2 دقیقه و بدون کاهش جریان به ترتیب 8/3 و 3/1 دقیقه به دست آمد. روش بهینه سازی چندسطحی در فاز ذخیره نیز عملکرد دقیق تری نشان داد. متوسط خطای نسبی (RE) تخمین رواناب در آزمایشات جویچه ای معمولی، یک در میان ثابت و یک در میان متغیر به ترتیب 5/0، 4/0 و 4/0 درصد به دست آمد. متوسط خطای نسبی برآورد رواناب روش بهینه سازی چندسطحی، در شرایط کاهش دبی و بدون کاهش دبی به ترتیب 85/1 و 85/0 درصد محاسبه شد که نشان می دهد برای حالت بدون کاهش دبی نسبت به حالت کاهش دبی، عملکرد دقیق تر دارد. به این ترتیب جهت تخمین پارامترهای نفوذ در آبیاری جویچه ای، استفاده از داده های تمام مراحل آبیاری، عملکرد بهتر در پیش بینی مراحل آبیاری و اجزای بیلان آب دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
161 تا 176
لینک کوتاه:
magiran.com/p1582808 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!