بررسی و نقد کتاب ما چگونه ما شدیم

نویسنده:
چکیده:
کتاب ما چگونه ما شدیم باهدف معرفی علل واپس ماندگی ایران نسبت به کشورهای پیشرفته جهان به قلم دکترصادق زیبا کلام فارغ التحصیل رشته صلح شناسی دانشگاه برادفورد و عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران به رشته تحریر درآمده است. نویسنده با ذکر وقایع تاریخی به نقل از مورخان ایرانی وخارجی و به ویژه پطروشفسکی، لمپتون، هارتوگ و ساندرز می کوشد تا با این دیدگاه که عوامل و علت های اصلی واپس ماندگی ایران به روابط ایران با کشورهای غربی و استعمار آن ها مربوط است، مخالفت کند.
نویسنده بدون بیان روش شناسی تحقیقات خود و مشخص کردن رویکرد مطالعاتی و تحلیل روش شناسانه و صرفا با زبانی روایی وقایع تاریخی از زبان مورخان ایرانی و خارجی و تفسیر خود از این رویدادها نقل می کند تا به واسطه آن ها اندیشه های استعمارمحور و مارکس گرایانه مبنی بر معرفی غرب و عوامل خارجی به عنوان عامل اصلی واپس ماندگی ایران را رد کند.
نویسنده به علت گریز ناموجهش از تعیین چارچوب های نظری و پرهیز از روش شناسی تحقیق تاریخی، به جای پیگیری رویکرد تحلیلی اش در ریشه یابی علل درونی واپس ماندگی ها و تجزیه وتحلیل متغیرهای داخلی و تعیین نسبت آن ها و تبیین و توجیه فرضیه و ادعاهای خود در این زمینه، مغولان، ترکان و تاتارها را جای گزین استعمارغربی به عنوان عوامل اصلی عقب ماندگی ایران و نابودی دستاوردهای تمدنی آن کرده و لاجرم از هدف و رویکرد مطالعاتی مورد ادعای خود دور شده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p1604464 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!