بررسی و تحلیل رویکرد پارادوکسیکال واهمگرایی در قبال موج جهانی شدن فرهنگ

چکیده:
هدف پژوهش حاضر تحلیل و واشکافی ابعاد، مولفه های جهانی شدن و نگرش های مختلف دولت ها و گروه ها نسبت به این جریان حاکم بر زندگی فعلی بشریت است. فشردگی جهان، وابسته تر شدن بخش های مختلف جهان، جریان آزاد اندیشه، ارتباط پیچیده، بین المللی شدن، گسترش فرهنگ مصرفی سرمایه داری، ظهور جامعه شبکه ای و... از جمله مولفه هایی است که تاکنون از سوی تحلیل گران و سیاستمداران بر مبنای نوع نگاهی که به تحولات و مناسبات حاکم بر جهان دارند، ارائه شده است. پژوهش حاضر می کوشد با روش توصیفی تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای اسنادی به این سوال اصلی پاسخ دهد که دولت ها و گروه های مختلف در قبال پارادایم قالب جهانی شدن چه سیاست ها و راهبردهایی اتخاذ کرده اند؟ دلایل این سیاست های متعارض کدام است؟ یافته های پژوهش با الهام گیری از نظرات آشوب در سیاست جهان جیمز روزنا، حاکی از آن است که جهانی شدن بر مبنای فشردگی زمان و مکان، دگرگون کردن شرایط، چارچوب بسترهای سنتی و تخریب عوامل هویت ساز، فرصت و از سویی تهدیداتی را برای دیگر فرهنگ و هویت ها ایجاد کرده است، از همین رو برخی نگرشی پروژه محور و واگرا در قالب توسعه سرمایه داری، تقسیم کار جهانی و با هدایت منطق انباشت سرمایه به جهانی شدن دارند و از سوی دیگر برخی با عنایت به چندبعدی، پیچیده بودن و نگرش پلورالیسمی به فرهنگ و تمدن ها، بر سیاست پروسه محور در قالب همگرایی و نگاه مثبت به این فرایند، تاکید دارند.
زبان:
فارسی
صفحات:
105 تا 133
لینک کوتاه:
magiran.com/p1621003 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!