بررسی ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک فرآیند حذف اسید هیومیک توسط نانوکیتوزان از محیط های آبی
نویسنده:
چکیده:
زمینه و هدف
مواد هیومیکی از جمله مواد پلی الکترولیتی آلی طبیعی هستند که بیشترین قسمت کربن آلی محلول موجود در محیط های آبی را تشکیل می دهند. واکنش بین ترکیبات هیومیکی و کلر منجر به تشکیل محصولات جانبی گندزدایی می شود که سمی، سرطان زا و جهش زا هستند. هدف از این مطالعه بررسی ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک فرآیند حذف اسید هیومیک توسط نانو کیتوزان از محیط های آبی بود.روش تحقیق: این مطالعه کاربردی از نوع تجربی بود که به صورت سیستم ناپیوسته انجام شد. در این مطالعه، اثر پارامترهای مختلفی از جمله: pH، غلظت اسید هیومیک، زمان تماس، میزان جرم جاذب، ایزوترم، ترمودینامیک و سینتیک فرآیند جذب اسید هیومیک بررسی شد. غلظت اسید هیومیک با استفاده از روش اسپکتروفتومتری در طول موج 254 نانومتر تعیین گردید.
یافته ها
نتایج این مطالعه نشان داد که حداکثر ظرفیت جذب نانوکیتوزان که در غلظت l mg/50 و زمان تماس 90 دقیقه رخ داد، برابر mg/g3/52 است. همچنین حداکثر میزان جذب در 4pH= و در دوز جاذب g02/0 مشاهده شد. داده های آزمایشگاهی نشان دهنده تطابق نتایج با مدل ایزوترم لانگمویر بود. مطابق نتایج مطالعات ترمودینامیک تغییرات آنتروپی ΔS)) برابرJ/mol k24/2-، تغییرات آنتالپی (ΔH) برابر kJ/mol870 و مقدار انرژی آزاد گیبس ((Δ G منفی بود که نشان دهنده خودبه خودی و گرماگیر بودن فرآیند جذب می باشد. سینتیک فرآیند جذب سطحی از مدل شبه درجه دو تبعیت می کند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، می توان نانوکیتوزان را جاذب مناسبی برای حذف اسید هیومیک از محلول های آبی پیشنهاد کرد.کلیدواژگان:
اسید هیومیک ، نانوکیتوزان ، جذب سطحی ، ایزوترم ، ترمودینامیک ، سینتیک
زبان:
فارسی
صفحات:
222 تا 234
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1621032
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
Evaluation of Environmental Health Parameters for COVID-19 Disease in South Khorasan Province, Iran
Adeleh Esform, Hamid Salehinia, *
Archives of Hygiene Sciences, Summer 2022 -
On the nature of heavy metals in particulate matter (PM10, PM2.5) and their health impact assessment for a desert city in Iran, Birjand
Adeleh Esform, Mohammad Sadegh Hassanvand, *, Alireza Amirabadizadeh, Sajad Lashkari
Journal of Air Pollution and Health, Summer 2022