تاثیر وضعیت نظامی، سیاسی و مذهبی عصر ایوبیان بر تاریخ نگاری مصر و شام

پیام:
چکیده:
تاریخ نگاری مصر و شام که در دوره ایوبیان از رشد قابل توجهی برخوردار شد، با مشخصه های خاص خود ظهور کرد. نگارنده این نوشتار بر آن است دگرگونی های صوری و محتوایی تاریخ نگاری این دوره را تبیین کند. بخش عمدهای از علل بروز چنین تحولاتی را باید در فضای حاکم بر جامعه ایوبی جست وجو کرد. اقدامات سیاسی، نظامی و مذهبی دولت و بروز جنگهای صلیبی، از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تنوع اشکال، انواع و محتوای تاریخ نگاری عصر ایوبی است. در این دوره، تواریخ دودمانی و تک نگاری درباره سلاطین، تاریخ های محلی و تراجم نویسی گسترش یافت و تاریخ های عمومی با افول مواجه شد . تاریخ نگاری توصیفی نیز از اقبال بیشتری برخوردار شد. توصیف جنگها، فتوحات و لشکرکشی ها و به طور کلی مضامین سیاسی و نظامی، در نوشته های تاریخی این دوره غلبه ای آشکار یافت . تلاش مورخان برای بزرگداشت صلاح الدین و ایوبیان، از دیگر مشخصه های بارز تاریخ نگاری عصر ایوبی است که به طور عمده با نثری مسجع، ادیبانه و آهنگین، عرضه شده است . عمادالدین اصفهانی، ابن شداد، ابوشامه، قفطی، ابن ابی طی، ابن عدیم، ابن واصل و اسامه بن منقذ از جمله نمایندگان تاریخ نگاری مصر و شام در عصر ایوبیان به شمار می روند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
9
لینک کوتاه:
magiran.com/p1635846 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!