ارائه روشی نو برای پهنه بندی روند درجه روز سرمایش ماهانه کشور

چکیده:
هدف از این پژوهش ارائه روشی نو برای واکاوی مکانی‏- زمانی تغییرات نیاز سرمایش کشور در دهه های آینده است. برای اجرای این پژوهش از داده های گردش کلی جو EH5OM استفاده شد. این داده ها تحت سناریوی A1B کمیته بین المللی تغییر اقلیم‏ است و با تفکیک 75/1 درجه طولی ‏و عرضی اجرا شده‏ است. با مدل ریزمقیاس نمایی، داده های میانگین دمای روزانه طی دوره آماری (2015 2050) به تفکیک عبارت است از: 27/0×27/0 درجه طول و عرض جغرافیایی، که حدودا نقاطی با ابعاد 30×30 می‏باشند. سرانجام، آستانه دمایی پهنه ها مشخص و به یاخته ها تعمیم داده شد و درجه روز سرمایش ماهانه کشور در ماتریسی به ابعاد 2138×12 در نرم‏افزار MATLAB استخراج شد. روند و شیب روند درجه روز سرمایش ماهانه نیز طی دوره مورد مطالعه از طریق آزمون من‏- ‏کندال و روش حداقل مربعات محاسبه شد. نتایج نشان داد بیشترین گستره مکانی مناطق دارای روند مثبت نیاز سرمایش در ماه های فصل بهار، به‏ویژه در ماه می، است. این سناریو نوید می‏دهد که در آینده در ایران فصل بهار گرم‏تر خواهد شد. بیشترین میزان گرمایش در این فصل مختص جلگه ‏ها و سواحل جنوبی با شیب روند 2 4 درجه روز در دهه است.
زبان:
فارسی
صفحات:
351 تا 365
لینک کوتاه:
magiran.com/p1639579 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!