ارتباط بیماری های آلرژی و عوامل حساسیت زای استنشاقی بر اساس تست پوستی پریک در استان بوشهر

پیام:
چکیده:
زمینه
شیوع بیماری های حساسیتی (آلرژی) در جهان و ایران رو به افزایش است. عوامل حساسیت زا (آلرژن) نقش مهمی در ایجاد این بیماری ها دارند. از آنجا که آلرژن های استنشاقی بخش مهمی از این آلرژن ها را شامل می شوند، در این مطالعه به بررسی فراوانی آلرژن های استنشاقی و ارتباط آنها با بیماری های آلرژی بر اساس واکنش پذیری تست پوستی پریک پرداخته شد.
مواد و روش ها
در این مطالعه با استفاده از 22 آلرژن استنشاقی شایع و بر اساس تست آلرژی پریک که بر روی 1100 بیمار آلرژی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر انجام شد، فراوانی این آلرژن ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
شدت واکنش تست آلرژی پریک و شدت بیماری با آلرژن های استنشاقی به ترتیب با گرده علف هرز شور (1/21 درصد، 001/0P꞊)، علف هرز سلمه تره (14 درصد، 001/0P꞊) و مایت درماتوفاگوئید پتریسینوس (9 درصد، 001/0P꞊) مرتبط بود. همچنین در این بیماران فراوانی آلرژن های استنشاقی به ترتیب شامل مایت گرد و غبار منزل (69 درصد)، پر پرندگان (8/60 درصد)، گرده علف هرز شور (9/59 درصد) و قارچ ها (6/59 درصد) بود.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد که آلرژن های استنشاقی خارج منزل نظیر گرده علف هرز شور و علف هرز سلمه تره بیشترین حساسیت زایی را در بیماران مبتلا به آلرژی و آسم در استان بوشهر دارند، در حالی که فراوانی آلرژن های استنشاقی درون منزل نظیر مایت، قارچ و پر پرندگان در این بیماران بیشتر بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
962 تا 971
لینک کوتاه:
magiran.com/p1641791 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!