تحلیلی بز حکومت بنی عناز کزد و مناسبات آن با حکومت های همجوار

پیام:
چکیده:
ضعف و سستی خلافت عباسی و بروز اختلافات درونی حکومت آل بویه به تاسیس حکومت های محلی در منطقه غرب ایران منجر گردید. حکومت بنی عناز از جمله حکومت های محلی کرد بود، که در فاصله زمانی 381تا511ق بر مناطق قابل توجهی از غرب ایران حکومت کرد. مسئله پژوهش زمینه های شکل گیری و گسترش حکومت بنی عناز و مناسبات آن با حکومت همجوار و سرانجام عوامل زوال حکومت یاد شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که، ابوالفتح بن عناز و ابوالشوک دو امیر نخست بنی عناز با تاسیس و تثبیت این حکومت نقش مهمی در تحولات سیاسی منطقه داشتند؛ اما شکاف قدرت میان اعضای بنی عناز، این خاندان را در برابر تهاجمات ترکمانان غز آسیب پذیر نمود. بدین ترتیب سلجوقیان با بهره گیری از سیاست تهاجمی و منازعات داخلی حکومت بنی عناز، حکومت مذکور را مطیع و فرمانبر خود گردانید. از این رو حکومت بنی عناز پس از بیش از نیم قرن مستحیل شدن در قدرت سلجوقیان در سال 511ق منقرض گردید. این مقاله در پی آن است، که با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و از نوع کتابخانه ای و با تاکید بر منابع اصلی، به تحلیل عملکرد حکومت بنی عناز و مناسباتش با سلجوقیان بپردازد.
زبان:
فارسی
صفحات:
107 تا 124
لینک کوتاه:
magiran.com/p1667978 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!