ارزیابی مقاومت کارباپنمازی در سودوموناس آئروژینوزا و باکتری های خانواده انتروباکتریاسه جدا شده از نمونه های بالینی با استفاده از روش های فنوتیپی در سال 93-94

چکیده:
مقدمه
کارباپنم ها داروهایی با طیف اثر گسترده هستند اما مقاومت روزافزون نسبت به کارباپنم ها مشکلاتی را به وجود آورده است. سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن بیمارستانی مهم تلقی می شود ، اما مقاومت به ایمی پنم که در خط دوم درمان عفونت های چند مقاومتی سودوموناس آئروژینوزا قرار گرفته، در حال افزایش است. اهمیت خانواده انتروباکتریاسه در کثرت مبتلایان می باشد و به طوری که 30% تا 40% سپتسمی ها و70% عفونت های ادراری به باکتری های این خانواده مبتلا هستند و کارباپنم ها آخرین سد عفونت های وخیم با این پاتوژن ها می باشند.
روش کار
در این مطالعه 196 نمونه بالینی شامل باکتری های خانواده انتروباکتریاسه و سودوموناس آئروژینوزا از مراجعه کنندگان به بیمارستان های شهر تهران جمع آوری شد و با روش های تشخیصی فنوتیپی و بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفتند و حساسیت آنتی بیوتیکی ای تمامی باکتری ها به روش دیسک دیفیوژن مطابق با استاندارد CLSI بررسی و گزارش گردید.
یافته ها
از مجموع 196 باکتری جمع آوری شده، میزان مقاومت به مروپنم 39.79% و ایمی پنم 45.91% بود و 30.10% هم به مروپنم و ایمی پنم مقاومت نشان دادند به طوری که میزان درصد مقاومت به تفکیک باکتری ها بدین صورت بود، سودوموناس آئروژینوزا میزان مقاومت به مروپنم 39.62% و ایمی پنم 43.39%، در خانواده انتروباکتریاسه میزان مقاومت به مروپنم و ایمی پنم به تفکیک بدین صورت بود، سالمونلا میزان مقاومت به مروپنم 0% و ایمی پنم 50%، سیتروباکترکوسری میزان مقاومت به مروپنم 0% و ایمی پنم 50%، سیتروباکترفروندی میزان مقاومت به مروپنم 28.57% و ایمی پنم 28.57%، اشریشیاکلی میزان مقاومت به مروپنم 39.70% و ایمی پنم 47.05%، کلیبسیلا اوکسی توکا میزان مقاومت به مروپنم 46.6% و ایمی پنم 40% و کلیبسیلا پنومونیه میزان مقاومت به مروپنم 34.14% و ایمی پنم 53.65% بود.
نتیجه گیری
مقاومت به آنتی بیوتیک های مروپنم و ایمی پنم در درمان سودوموناس آئروژینوزا و خانواده انتروباکتریاسه در کشور ما در حال گسترش است از این رو بایستی در مصرف این آنتی بیوتیک ها به طرز صحیح و معقول عمل شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
8 تا 15
لینک کوتاه:
magiran.com/p1699512 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!