بررسی شیوع اختلالات آلرژیک در سینوزیت مزمن کودکان مراجعه کننده به درمانگاه های عفونی، ایمونولوژی و آلرژی بیمارستان کودکان امیرکلا در سال 91-1390

چکیده:
زمینه و هدف
سینوزیت مزمن از بیماری های شایع و مزمن دوران کودکی بوده که می تواند عوارض زیادی بر جای بگذارد. ریسک فاکتورهای زیادی برای آن در نظر گرفته شده است که یکی از مهم ترین آن ها اختلالات آلرژیک می باشد. نقش اختلالات آلرژیک درسینوزیت مزمن در حال حاضربه طور کامل مشخص نیست. همچنین تا کنون مطالعه جامعی در این باب در کشورمان انجام نشده است. لذا، در این مطالعه سعی شده است که شیوع اختلالات آلرژیک در کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن بررسی شود.
روش کار
این مطالعه مقطعی بر روی کودکان 14-3 ساله (میانگین سنی 9/2-/+ 98/6) که با علائم و نشانه های سینوزیت مزمن به درمانگاه های عفونی و ایمونولوژی بیمارستان کودکان امیرکلا در سال 91-1390 مراجعه نمودند، انجام شده است. حجم نمونه 120 نفر در نظر گرفته شده بود و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. افراد بر حسب سن به سه گروه (الف: 4-1 سال، ب: 9-5 سال و ج: 14-10 سال) تقسیم شدند. اطلاعات توسط پرسش نامه جمع آوری شد و توسط نرم افزارآماری SPSS 20 و آزمون های آماری مناسب (T-test، Chi square) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
فراوانی کودکان مبتلا به سینوزیت مزمن در هر گروه سنی مشخص گردید که به ترتیب: گروه الف فراوانی 31 (8/25%)، گروه ب فراوانی 67 (8/55%) و گروه ج فراوانی 22 نفر (3/18%) داشته است. در کل بیماران 79 پسر (8/65%) و 41 نفر دختر (2/34%) بوده اند. توزیع فصل در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت که به ترتیب: فصل بهار 31(8/25%)، فصل تابستان 16 (3/13%)، پاییز 37(8/30%) و زمستان 36(30%) بوده است. شیوع رینیت آلرژیک در کل جمعیت 30%، شیوع آسم 5/17% و شیوع درماتیت آتوپیک 0 % بوده است. شیوع کلی اختلالات آلرژیک 66/36% بوده است که در این میان 83/10% از کل جمعیت همزمان مبتلا به آسم و رینیت آلرژیک و 83/25% یک اختلال آلرژیک داشته اند. ارتباط معناداری بین آسم و سن، جنس و فصل وجود نداشته است. (05/0p>) به دست آمد. رابطه بین رینیت آلرژیک و فاکتورهای نام برده نیز بی معنی بوده است.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه حاضر نشان داد که فراوانی سینوزیت مزمن در گروه سنی 9-5 سال، جنس مذکر و فصل پاییز بیشتر بوده است. همچنین در میان اختلالات آلرژیک، رینیت آلرژیک بیشترین شیوع را داشته است و مقام دوم مربوط به آسم بوده است. به نظر می رسد تشخیص و درمان این بیماری ها می تواند در پیش گیری از ایجاد سینوزیت مزمن مفید باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
50 تا 56
لینک کوتاه:
magiran.com/p1703940 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!