بررسی ارگانیسمهای به دست آمده از نوزادان بستری پس از سه روز و عوامل دخیل در عفونتهای نازوکمیال در بخش های نوزادان و NICU بیمارستان امام سجاد یاسوج،تیر 1394

پیام:
چکیده:
مقدمه
سپسیس نوزادی به هر نوع عفونت باکتریال سیستمیک که با کشت خون مثبت در ماه اول زندگی اثبات می شود، اطلاق می گردد. انتقال عفونتهای بعد از تولد توسط تماس مستقیم با پرسنل بیمارستان،مادر و تجهیزات آلوده صورت می گیرد. عفونتهای بیمارستانی در نوزادان عفونتهایی می باشند که پس از روز سوم زندگی اتفاق بیافتند و به طور مستقیم از مجرای تناسلی مادر کسب نشده باشند. عوامل خطر عفونتهای بیمارستانی شامل : نارسی، وزن پائین هنگام تولد، اقدامات تهاجمی،استفاده مکرر از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف و بستری دراز مدت در بیمارستان می باشد.
مواد و روش ها
این پژوهش بصورت توصیفی_طولی،طی 8 ماه بر روی 100 نفر از نوزادان مشکوک به سپسیس دیررس در بخش های Nicu و نوزادان بیمارستان امام سجاد انجام گرفت. در این دسته از نوزادان ارگانیسم های رشد کرده در محیط های کشت خون و ریسک فاکتورهای دخیل در ایجاد عفونت بیمارستانی مورد بررسی قرار گرفت. بدلیل کشت های خون منفی به دست آمده، عوامل آزمایشگاهی( موارد CRP مثبت و تعداد غیرطبیعی WBC و Plt ) و بالینی (انتوبه شدن به علت سپسیس )بعنوان معیارهای شک به عفونت بیمارستانی در نظر گرفته شد. SPSS جهت آنالیز آماری استفاده گردید و سطح ارتباط آماری معنی دار با 05/0>Pنشان داده شد.
یافته ها
از میان کشت های خون فرستاده شده از بیماران که 61 ( 61 % ) مورد پسر و 39 ( 39 %)مورد دختر بودند، بجز یک مورد کشت خون مثبت اولیه با استافیلوکوک ارئوس ، هیچ کشت خون مثبتی گزارش نشد. از میان بیماران انتخاب شده 57 مورد (57 % )، کمتر از 37 هفته و 43 مورد ( 43 % ) بیشتراز 37 هفته بودند که در این بیماران ،نارسی ارتباط معنی داری (0=P)از نظر ابتلا به سپسیس داشت. از میان بیماران هنگام بستری 78 مورد ( 78 % )، سن بستری کمتر از 24 ساعت داشتند که ارتباط معنی داری (01/0=P) با عفونت نازوکمیال در نوزادان پیدا کرد.57 مورد)57%) از بیماران دارای وزن تولد کمتر از 2500 گرم بوده که ارتباط معنی داری(001/0=P) با ایجاد سپسیس دراین بیماران داشت.38 مورد(38%)از نوزادان سابقه استفاده از اقدامات تهاجمی بخصوص اتصال به ونتیلاتور را داشتند که ارتباط معنی داری با سپسیس در آنها داشت (001/0=P) همچنین خونگیری بیش از سه بار در 24 ساعت ارتباط آماری معنی داری با سپسیس در نوزادان پیدا نمود.
نتیجه گیری
نتایج کشت های خون فرستاده شده از بیماران بجز یک مورد، همگی منفی بودند.نارسی، وزن تولد کمتر از 2500 گرم، سن بستری کمتر از 24 ساعت،خونگیری بیش از سه بار در 24 ساعت و استفاده از اقدامات تهاجمی خصوصا« اتصال به ونتیلاتور بعنوان ریسک فاکتورهای سپسیس دیررس در بیماران مطالعه شده، معرفی شدند.
زبان:
فارسی
صفحات:
118 تا 128
لینک کوتاه:
magiran.com/p1704947 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!