چگونگی ارزیابی کیفیت زندگی در بین روستائیان حومه ارومیه

چکیده:
پژوهش حاضر به منظور شناسایی و کشف انتظارات و دیدگاه های روستاییان نسبت به کیفیت زندگی انجام شده است. روش پژوهش حاضر روش کیفی با تاکید بر گراندد تئوری می‏باشد. روش نمونه‏گیری در این پژوهش نمونه‏گیری هدفمند از نوع نمونه‏گیری نظری است. برای رسیدن به کفایت نمونه از اشباع نظری استفاده شده است. برای تحلیل داده های این پژوهش، از روش کدگذاری سه مرحله‏ای بهره‏گیری شده است. مرحله‏ی اول، کدگذاری باز است؛ که در این مرحله مفاهیم مهم از هر مصاحبه استخراج گردیده است. در مرحله‏ی دوم که کدگذاری محوری می‏باشد، از تلخیص مفاهیم مقولات مهم بیرون کشیده شده که تعداد آنها 20 مقوله می‏باشد. سپس مقولات محوری در الگوی پارادایم که از 6 جزء (شرایط علی، پدیده، عوامل زمینه‏ای، عوامل مداخله‏گر، راهبردها و پیامدها) تشکیل شده است، جایگذاری شد و در نهایت در مرحله‏ی سوم یعنی کدگذاری انتخابی یا گزینشی، مقوله‏ی هسته یا مفهوم مرکزی «فرسایش کیفیت زندگی» استخراج شده است. این مقوله که به مثابه نظریه‏ی مبنایی است، همه‏ی مقولات محوری را در بر گرفته که دلالت بر فرسایش کیفیت زندگی در روستاهای مورد بررسی دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
131 تا 154
لینک کوتاه:
magiran.com/p1708701 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!