بهبود پایداری حرارتی و مطالعه رفتار سینتیک تخریب ماده منفجره پلاستیکی C4 در حضور آنتی اکسیدان ایرگانوکس 1010

پیام:
چکیده:
ترکیب C4 یک فرمولاسیون منفجره متداول نظامی برپایه ماده منفجره سیکلوتری متیلن تری نیترامین (RDX) و بایندر پلیمری پلی ایزوبوتیلن (PIB) می باشد که در که در اثر عوامل محیطی دما و اکسیژن، دچار تغییر رنگ و افت ویژگی های فیزیکی می گردد. استفاده از آنتی اکسیدان ها به منظور کاهش تاثیر عوامل محیطی و افزایش پایداری، زمان نگه داری و انبارداری مواد پلیمری ازجمله C4 بسیار حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق تاثیر غلظت های مختلف آنتی اکسیدان ایرگانوکس 1010 بر تخریب پلیمر پلی ایزوبوتیلن و ماده منفجره C4 در دماهای مختلف با ردیابی کیفیت تغییرات شدت جذب طیف بینی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) و تغییرات کمی شدت رنگ، آنالیز حرارتی و طیف سنجی مادون قرمز بازتابندگی کل تضعیف شده (ATR) موردبررسی قرارگرفته است. همچنین تجزیه و تحلیل های سینتیکی لازم با استفاده از روش آرنیوس جهت تخمین ثابت سرعت و انرژی فعال سازی (Ea) واکنش های تخریب و تغییر رنگ در فرآیندهای کهولت تسریع یافته برای ماده منفجره C4 وPIB در دماهای متفاوت بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که حضور آنتی اکسیدان در مواد مذکور موجب کاهش نزدیک به 2 إلی 3 برابری در سرعت تخریب و تغییر رنگ مواد مذکور بازمان و افزایش انرژی فعال سازی واکنش های تخریب آن ها می شود. مقادیر Ea به دست آمده نشان می دهد که در حضور 4/0 درصد آنتی اکسیدان، انرژی فعال سازی PIB از kJ/mol 4/67 به kJ/mol 80/97 و برای C4 از kJ/mol 88/117 به kJ/mol 80/136 افزایش می یابد. همچنین در شرایط مذکور و دمای °C 80، طبق روش وانت-هوف، طول عمر شیمیایی C4 برمبنای تغییر رنگ نمونه ها، از 3/1 سال به 0/25 افزایش می یابد.ترکیب C4 یک فرمولاسیون منفجره متداول نظامی برپایه ماده منفجره سیکلوتری متیلن تری نیترامین (RDX) و بایندر پلیمری پلی ایزوبوتیلن (PIB) می باشد که در که در اثر عوامل محیطی دما و اکسیژن، دچار تغییر رنگ و افت ویژگی های فیزیکی می گردد. استفاده از آنتی اکسیدان ها به منظور کاهش تاثیر عوامل محیطی و افزایش پایداری، زمان نگه داری و انبارداری مواد پلیمری ازجمله C4 بسیار حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق تاثیر غلظت های مختلف آنتی اکسیدان ایرگانوکس 1010 بر تخریب پلیمر پلی ایزوبوتیلن و ماده منفجره C4 در دماهای مختلف با ردیابی کیفیت تغییرات شدت جذب طیف بینی فرابنفش-مرئی (UV-Vis) و تغییرات کمی شدت رنگ، آنالیز حرارتی و طیف سنجی مادون قرمز بازتابندگی کل تضعیف شده (ATR) موردبررسی قرارگرفته است. همچنین تجزیه و تحلیل های سینتیکی لازم با استفاده از روش آرنیوس جهت تخمین ثابت سرعت و انرژی فعال سازی (Ea) واکنش های تخریب و تغییر رنگ در فرآیندهای کهولت تسریع یافته برای ماده منفجره C4 وPIB در دماهای متفاوت بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که حضور آنتی اکسیدان در مواد مذکور موجب کاهش نزدیک به 2 إلی 3 برابری در سرعت تخریب و تغییر رنگ مواد مذکور بازمان و افزایش انرژی فعال سازی واکنش های تخریب آن ها می شود. مقادیر Ea به دست آمده نشان می دهد که در حضور 4/0 درصد آنتی اکسیدان، انرژی فعال سازی PIB از kJ/mol 4/67 به kJ/mol 80/97 و برای C4 از kJ/mol 88/117 به kJ/mol 80/136 افزایش می یابد. همچنین در شرایط مذکور و دمای °C 80، طبق روش وانت-هوف، طول عمر شیمیایی C4 برمبنای تغییر رنگ نمونه ها، از 3/1 سال به 0/25 افزایش می یابد.
زبان:
فارسی
صفحات:
11 تا 23
لینک کوتاه:
magiran.com/p1713205 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!