ارزیابی نظریه نولدکه در اقتباس قرآن

پیام:
چکیده:
تئودور نولدکه آلمانی ازجمله خاورشناسانی است که درباره اصالت قرآن پژوهش کرده است. این پژوهش، با روش توصیفی تحلیلی و با رویکرد انتقادی، به ارزیابی نظریه وی در مورد اقتباس قرآن پرداخته است. به اعتقاد او، پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله اغلب آموزه های قرآن را از طریق ارتباط با ادیان و سایر فرهنگ ها به دست آورده است. نولدکه در نظریه اقتباس قرآن، بیش ترین سهم را به آموزه های یهودی و سپس مسیحی و در نهایت، فرهنگ جاهلیت می دهد. وی برای ادعای اقتباس قرآن از منابع یهودی مسیحی، دو دلیل می آورد: نخست، مشابهت قرآن به کتب یهودی مسیحی و دیگری، ارتباط پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله با پیروان ادیان یهودی مسیحی است. نولدکه میان فرهنگ جاهلی و قرآن شباهت هایی را برشمرده و پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله را مودب به آداب جاهلی معرفی می کند. ادله وی درباره مسئله اقتباس قرآن مردود می باشد؛ زیرا اولا، مشابهت چشمگیری بین قرآن و کتب یهودی و مسیحی و فرهنگ جاهلیت وجود ندارد. ثانیا، ادعای ارتباط علمی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله با پیروان ادیان یهودی و مسیحی، و مطابق بودن رفتار آن حضرت با فرهنگ جاهلی، عاری از استناد صحیح تاریخی است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p1722858 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!