بررسی دانش و نگرش مدیران و کارکنان بیمارستان به اعتباربخشی

چکیده:
مقدمه
یکی از شیوه های ارزشیابی بیمارستان های کشور استفاده از استاندارهای ملی اعتباربخشی است که توجه به آن موجب افزایش ایمنی بیمار و ارتقای کیفیت خدمات می شود. دانش و نگرش مثبت برای افراد دخیل در اجرای اعتباربخشی اعم از مدیران و پرسنل ضروری است.
هدف
در این پژوهش میزان دانش و نگرش مدیران و کارکنان بیمارستان های با درجات مختلف اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نسبت به اعتبار بخشی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی است که در سال 9413 انجام شده است. به منظورجمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اصلاح شده اعظمی و همکاران استفاده شد.92 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با حداقل یک سال سابقه کار به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده در این مطالعه شرکت کردند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی تست و آنوا صورت گرفت.
یافته ها
بیشترین گروه شرکت کننده در این پژوهش پرستاران (45/7%) و کمترین را کارکنان اداری (20/7%) تشکیل می دادند. میانگین نمره دانش و نگرش در گروه مدیران برای بیمارستان هایی که موفق به اخذ رتبه قبولی شده بودند، به ترتیب 3/14 ±37/11 و 6/12 ±49/61 و برای بیمارستان های ناموفق به ترتیب 3/61 ± 32/94 و 8/02 ±38/22 بود. آزمون تی تست اختلاف معنی دار آماری را بین نمرات دانش و نگرش مدیران دو بیمارستان نشان داد (0/05p <). همچنین در مقایسه ی میانگین نمره دانش و نگرش در گروه پرستاران برای بیمارستان های موفق و ناموفق، تفاوت نمره دانش معنی دار (0/05p <) و این تفاوت برای نمره نگرش معنی دارنبود (0/05p>). همین مقایسه برای کارکنان اداری بیمارستان های موفق و ناموفق نیز انجام شد و اختلاف معنی دار آماری بین نمرات دانش و نگرش کارکنان اداری مشاهده نشد (0/05p >).
نتیجه گیری
مدیران دانش مناسب و نگرش مثبتی نسبت به اعتباربخشی دارند. در مقابل پرستاران و کارکنان اداری میزان دانش پایین و کارکنان اداری نگرش منفی را گزارش کردند. ازاین رو توجه به اطلاعات این گروه از کارمندان برای موفقیت در امر اعتباربخشی ضروری به نظر می رسد. لازم است از طریق آموزش اصولی فرهنگ سازی مناسب میان مدیران و کارکنان مراکز به منظور تضمین اجرای صحیح اعتباربخشی صورت گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 17
لینک کوتاه:
magiran.com/p1724658 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!