الگوهای هنجاری تولید محتوای رسانه ها: راهبرد ایجاد مزیت رقابتی

چکیده:
رسانه ها تولیدات خود را براساس الگوهای هنجاری تعریف شده‏ای که در تشکیلات سازمان‏ها بروز و ظهور دارد، تولید می‏کنند. این الگوها در طول زمان تبدیل به کلیشه های قدرتمندی می‏شوند که خلاصی از آن‏ها چندان میسر نیست. از این رو یافتن الگویی متفاوت برای ارائه محتوای متفاوت همواره یکی از دغدغه های مهم سازمان‏های رسانه‏ای می‏باشد. این مهم فقط بر نوع محتوا تاثیر ندارد بلکه بر ابعاد مختلف سازمان رسانه اعم از چگونگی فرایند تولید و نحوه چینش ساختار سازمانی و الگوی نیروی انسانی نیز تاثیرگذار است. بر این اساس در این مقاله سعی شده با روش توصیفی تحلیلی و استفاده از مقوله‏بندی، ضمن معرفی الگوهای فعلی و رایج دسته‏بندی تولید محتوا، بر اساس تجربه حدود بیست ساله مدیریت در بخش‏های صف و ستاد در رسانه ملی الگوی هنجاری متفاوتی برای تولید محتوای رسانه ها ارائه شود. هرچند این الگوها از جهت مقوله‏بندی متفاوت است اما با تساهل می‏تواند در مقوله های کلی محتوا مانند اجتماعی یا سیاسی و نظایر آن نیز قرار گیرد. مبنای این الگوی هنجاری مقوله‏بندی محتوا براساس امور زندگی روزانه مردم و رویدادهای پیرامون آن است که قابلیت استفاده در تولید محتوا برای انواع رسانه ها را دارد.
رسانه‏ ها تولیدات خود را براساس الگوهای هنجاری تعریف شده‏ ای که در تشکیلات سازمان‏ ها بروز و ظهور دارد، تولید می‏ کنند. این الگوها در طول زمان تبدیل به کلیشه‏ های قدرتمندی می‏ شوند که خلاصی از آن‏ها چندان میسر نیست. از این جهت یافتن الگویی متفاوت برای ارائه محتوای متفاوت همواره یکی از دغدغه‏ های مهم سازمان‏ های رسانه‏ ای می‏ باشد. این مهم فقط بر نوع محتوا تاثیر ندارد بلکه بر ابعاد مختلف سازمان رسانه اعم از چگونگی فرایند تولید و نحوه چینش ساختار سازمانی و الگوی نیروی انسانی نیز تاثیرگذار است. بر این اساس در این مقاله سعی شده با روش توصیفی- تحلیلی و استفاده از مقوله‏ بندی، ضمن معرفی الگوهای فعلی و رایج دسته‏ بندی تولید محتوا، بر اساس تجربه حدود بیست ساله مدیریت در بخش‏ های صف و ستاد در رسانه ملی الگوی هنجاری متفاوتی برای تولید محتوای رسانه‏ ها ارائه شود. هرچند این الگوها از جهت مقوله‏ بندی متفاوت است اما با تساهل می‏تواند در مقوله‏ های کلی محتوا مانند اجتماعی یا سیاسی و نظایر آن نیز قرارگیرد. مبنای این الگوی هنجاری مقوله‏ بندی محتوا براساس امور زندگی روزانه مردم و رویدادهای پیرامون آن است که قابلیت استفاده در تولید محتوا برای انواع رسانه‏ ها را دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
193 تا 218
لینک کوتاه:
magiran.com/p1737732 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!