نقش رژیم سعودی در بحران های منطقه غرب آسیا

نویسنده:
چکیده:
نگاهی کوتاه به اظهارات و اقدامات حکمرانان سعودی، هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی نشان می دهد که عمده جریان های تفرقه افکنانه و تروریستی منطقه ای یا اصالتی سعودی دارند یا تحت الشعاع گرایش های وهابی سلفی قرار گرفته اند. از سوی دیگر، حمایت های سیاسی، مالی و نظامی به علاوه تغذیه فکری این جریان ها از سوی حکمرانان سعودی و صاحب منصبان فرقه وهابیت، موضوعی است که اگر نگوییم مسلم شده، تا کنون هیئت حاکم سعودی هم نتوانسته اند برای ادله مدعیان، برهان قاطع بیاورند و آن را رد نمایند.
به هر حال مسلم است که خواستگاه فکری عقیدتی شبکه های تروریستی و اقدامات تفرقه افکنانه، عمدتا به گرایش خردگریز و جعلی وهابیت برمی گردد؛ به گونه ای که انگلیسی ها به مثابه «جاعل اصلی این فرقه» با تکیه بر موضوع «تفرقه بینداز و حکومت کن»، سیاست های استعماری و تفرقه افکنانه خود را پیش می بردند و بسیاری از درگیری های منطقه ای را در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در منطقه غرب و جنوب غرب آسیا رقم زدند.
پژوهش حاضر از این زاویه در صدد بررسی نقش و جایگاه رژیم سعودی به عنوان میراث خوار بریتانیا در منطقه و پاسخ به این پرسش است که نقش رژیم سعودی در افزایش درگیری های منطقه ای اخیر به چه میزان بوده است؟
زبان:
فارسی
در صفحه:
121
لینک کوتاه:
magiran.com/p1755993 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!