اثر کورکومین بر سطح آنزیم های کبدی موش های صحرایی تیمار شده با کلرید کادمیوم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
پیامد مصرف بی رویه کودهای فسفاته علاوه بر تجمع فسفر بیش از نیاز، باعث ایجاد رقابت با جذب عناصر ریز مغذی به ویژه روی و از همه مهم تر تجمع آلاینده هایی نظیر کادمیوم در محصولات کشاورزی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی کورکومین بر سطح آنزیم های کبدی موش های صحرایی تیمار شده با کلرید کادمیوم انجام شد.
روش بررسی
در این مطالعه تجربی 56 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار در 8 گروه 7 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل فقط از آب و غذای معمولی استفاده نمود. به گروه شاهد یک، نرمال سالین و به گروه شاهد دو، روغن زیتون تزریق شد. به گروه کادمیوم 1.5 mg/kg/bw کلرید کادمیوم و به گروه کورکومین mg/ml 120 کورکومین تزریق شد. به گروه تجربی یک، دو و سه به ترتیب 30 ، 60 و 120 میلی گرم بر میلی لیتر کورکومین و 1.5 mg/kg/bw کلرید کادمیوم تزریق شد. تزریق ها به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از 21روز از قلب موش ها خونگیری به عمل آمد و میزان آنزیم های کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز) به روش اسپکتروفتومتر ارزیابی شد.
یافته ها
میانگین میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در گروه کادمیوم افزایش آماری معنی دار و در گروه کورکومین نسبت به سایر گروه ها کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). میانگین میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه های تجربی اول، دوم و سوم نسبت به گروه کلرید کادمیوم کاهش آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). میانگین میزان دو آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در گروه تجربی سوم کاهش آماری معنی داری با گروه های تجربی اول و دوم نشان داد (P<0.05) میانگین میزان آلکالین فسفاتاز گروه تجربی اول، دوم و سوم نسبت به گروه های کنترل، شاهد یک، شاهد 2 و کورکومین افزایش آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). همچنین این میزان در گروه های تجربی دوم و سوم کاهش آماری معنی داری در مقایسه با گروه تجربی اول نشان داد (P<0.05). میانگین میزان آلکالین فسفاتاز در گروه تجربی سوم کاهش آماری معنی داری نسبت به گروه تجربی دوم داشت (P<0.05)
نتیجه گیری
عصاره هیدروالکلی کورکومین می تواند افزایش آنزیم های کبدی ناشی از مصرف کادمیوم را در موش های صحرایی کاهش دهد.
زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 26
لینک کوتاه:
magiran.com/p1773396 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!