ارزیابی اثربخشی (بیرونی) برنامه های آموزش تخصصی رشته پیشگیری انتظامی

نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

کیفیت آموزش و پرورش از دغدغه هایی است که همواره نظام های آموزشی برای دستیابی به آن تلاش میکنند. ارتقای مستمر کیفیت آموزش عالی مستلزم انجام ارزیابی آموزشی می باشد.
آموزش در سازمانها نوعی سرمایه گذاری و برنامه تفصیلی در واقع نقشه اثربخشی و موفقیت این سرمایه گذاری می باشد . اجرای برنامه های آموزشی برای سازمانها علاوه بر صرف هزینه های زیاد بسیار زمان بر می باشد . از اینرو ارزشیابی ا برنامه های آموزشی در هر سازمانی به عنوان بخشی از فرآیند آموزش کارکنان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه آموزشی و همچنین تشخیص میزان تحقق اهداف از پیش تعیین شده ، ضروری به نظر می رسد . تحقیق حاضر با هدف بررسی ارزیابی اثربخشی آموزش های تخصصی دانش آموختگان رسته انتظامی و به روش پیمایشی صورت گرفته است . جامعه آماری تحقیق به صورت تمام شمار بوده که شامل فرماندهان بلافصل آنان(73N=) که در دوره کوثر ویژه کوپ ها ، توسط پلس پیشگیری ناجا در مجتمع الغدیر دانشگاه برگزار و حضور داشتند.
الگوی مبنای تحقیق کرک پاتریک بوده است که اثربخشی را شامل سطوح چهارگانه واکنش، یادگیری ، عملکرد و پیامد می داند. البته در پژوهش حاضر با توجه به عنوان تحقیق(ارزیابی بیرونی) ، صرفا سطح سوم یعنی تغیرات رفتاری وعملکردی فارغ التحصیلان در محیط کار که از اهمیت بسیار بالایی نسبت به سایر سطوح دارد، انتخاب و مورد ارزشیابی قرار گرفته است .
بر اساس نظرات فرماندهان بلافصل از بین 6 مولفه طراحی شده برای ارزیابی اهداف کلی برنامه آموزش های تخصصی دوره کارشناسی مصوب رسته انتظامی به ترتیب «ارتقاء دانش تخصصی و مهارت» بالاترین میزان تحقق و «توانایی تصدی مشاغل متناسب» کمترین میزان تحقق را داشته است.
در خصوص اهداف تخصصی دوره آموزشی مذکور مولفه « رعایت اصول و آداب و منش انتظامی » بالاترین میزان تحقق و مولفه « توانایی درک و تفسیر محیط اجتماعی» کمترین میزان تحقق را داشته است. و میزان تاثیرگذاری دورس تخصصی رشته پیشگیری انتظامی بر حسن انجام وظایف و ماموریت های محوله در محیط کار، درس « گشت های انتظامی » با امتیاز 7.19 بیشترین میزان تاثیرگذاری و درس « کشف علمی جرایم » با امتیاز 5.91 کمترین تاثیر را داشته است.
و همچنین بر اساس ارزیابی رتبه بندی حاصله از مهارت های کلیدی طراحی شده از منظر فرماندهان بلافصل ، مهارت « گزارش نویسی قضایی » با امتیاز 10.98 به عنوان ضروری ترین مهارت ارزیابی و مهارت « زبان انگلیسی » با میزان 7.28 کم اهمیت ترین مهارت مورد نیاز، ارزیابی شده است.
لذا ناجا می بایست توجهی خاص به آموزش های مهارتی و عملی و فرآیند صحیح آن در حوزه دانش ، مهارت و نگرش حرفه ای دروس یادشده داشته باشد تا بتواند از عهده وظایف و مسئولیت هایی خود برآید .

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 49
لینک کوتاه:
magiran.com/p1782344 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!