احساس غربت و سازگاری اجتماعی و رابطه ی آنها با یکدیگر در فارسی آموزان غیرایرانی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
در فرایند یادگیری زبان دوم/خارجی، تاثیر مسائل عاطفی و روانی را نمی توان نادیده انگاشت؛ اهمیت این مسائل را می توان از نظریه های پژوهشگرانی مانند کرشن (1982) نیز دریافت که با ارائه ی فرضیه ی «فیلتر عاطفی»، عوامل عاطفی و روانی را به مثابه ی یک مانع یا یک عنصر بهبوددهنده در مسیر یادگیری زبان آموزان می دانند. در همین راستا، پژوهش حاضر نیز به بررسی میزان «احساس غربت» و «سازگاری اجتماعی» و رابطه ی آنها با یکدیگر در میان فارسی آموزان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) پرداخته است. برای انجام پژوهش، 178 فارسی آموز (35 دختر و 143 پسر) مورد بررسی قرار گرفتند. پرسش نامه های سازگاری اجتماعی بل (1961) و احساس غربت ون ولیت (2001) ابزارهای این پ‍ژوهش بودند. نتایج نشان داد که 9/12 درصد از فارسی آموزان، احساس غربت ضعیف، 7/64 درصد احساس غربت متوسط و 4/22 درصد احساس غربت شدید دارند و از نظر سازگاری اجتماعی نیز 7/24 درصد سازگاری اجتماعی پایین، 5/62 درصد سازگاری اجتماعی متوسط و 8/12 درصد سازگاری اجتماعی بالا دارند. همچنین، بین نمره ی کل احساس غربت و خرده مقیاس (عامل) دلتنگی برای خانواده، بین دختران و پسران تفاوت معناداری وجود دارد، اما بین سازگاری اجتماعی این دو گروه هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد. بررسی رابطه ی احساس غربت با سازگاری اجتماعی نیز نشان داد که بین احساس غربت (نمره کل) و خرده مقیاس های «میل بازگشت به وطن» و «مشکل سازگاری» با سازگاری اجتماعی در فارسی آموزان غیرایرانی رابطه ی منفی و معنادار وجود دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
29 تا 58
لینک کوتاه:
magiran.com/p1797370 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!