بررسی مقایسه ای عوارض دیررس و کارآیی TL به دو روش لاپاراسکوپی و لاپراتومی

چکیده:
با توجه به افزایش روز افزون جمعیت در کشورهای در حال توسعه ضرورت اتخاذ روشی مطمئن و قطعی در پیشگیری از بارداری در زوجهای جوان که خواهان باروری نیستند احساس می شود. یکی از روش های تنظیم خانواده عقیم سازی لوله ای است که به دو روش لاپاراسکوپی ولاپاراتومی انجام می شود. مزایا و معایب هر دو روش در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده است. در این مطالعه محقق بر آن شده است که عوارض دیررس و کارایی TL 1را به دو روش لاپاراتومی و لاپاراسکوپی بررسی و مقایسه نماید.
در طی یک مطالعه نیمه تجربی-تصادفی 100 خانم که جهت TL بطور دلخواه مراجعه کرده بودند بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند 50 نفر تحت TL مینی لاپاراتومی و 50 نفر تحت TL لاپاراسکوپی قرار گرفتند، این افراد پس از TL برای 1 سال پیگیری شدند، کلیه افراد پس از 1 سال مورد مصاحبه و معاینه توسط پزشک قرار گرفتند و اطلاعات مربوط به شرح حال عادات ماهیانه، درد و یافته های فیزیکی ثبت گردید، سپس اطلاعات با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. شیوع بی نظمی قاعدگی، منوراژی (خونریزی بیش از حد)-دیسمنوره (درد حین قاعدگی) در گروه لاپاراسکوپی نسبت به گروه مینی لاپاراتومی افزایش داشت (به ترتیب (P<0.001، P<0.05، P<0.01، از نظر اختلالات روحی روانی بین دو گروه اختلافی وجود نداشت هیچ یک از افراد پشیمانی از انجام TL نداشتند، 96% افراد افزایش یا عدم تغییر لیبیدو (میل جنسی) را متذکر بودند که در دو گروه اختلافی از این نظر وجود نداشت، در هیچ یک از افراد اختلال عملکرد قاعدگی در حدی نبود که نیاز به بستری، درمان جراحی بصورت لاپاراتومی کورتاژ یا هیسترکتومی یا درمان شدید غیر جراحی را ایجاب کند. تنها عارضه ای که در گروه مینی لاپاراتومی، نسبت به گروه لاپاروسکوپی بیشتر بود، مشکلات مربوط به محل انسزیون (برش جراحی) بود،(36% در برابر 18% با P<0.05) هیچ مورد شکست و بروز حاملگی بصورت داخل رحمی یا خارج رحمی دیده نشد، به دلیل اینکه در گروه مینی لاپاراتومی تغییری در میزان بروز منومتروراژی (اختلال قاعدگی بصورت خونریزی شدید همراه با لکه بینی) بعد از TL وجود نداشت، و حتی در موارد بهبودی نظم قاعدگی (4%) و کاهش میزان خونریزی (16%) گزارش شد، پس احتمالا؛TL تغییری در عملکرد قاعدگی ایجاد نکرده است و افزایش دیسمنوره و اختلال قاعدگی بصورت بی نظمی قاعدگی(در12%) ومنوراژی (در 24%) که گروه لاپاراسکوپی دیده شد احتمالا به دلیل تکنیک عمل و وسعت تخریب بافتی ناشی از الکتروکواگولیشن یک قطبی بوده است.
اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که TL تاثیری روی اختلالات روحی- روانی و اختلال خونریزی قاعدگی نداشته ولی مختصری بروز دیسمنوره را افزایش داده است، تغییرات ایجاد شده در تکنیک لاپاروسکوپی یک قطبی را می توان با جایگزین کردن آن با الکتروکواگولیشن دو قطبی و یا با استفاده از حلقه و گیره از بین برد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
16
لینک کوتاه:
magiran.com/p180251 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!