تاثیر ترکیبی فیزیوتراپی قفسه سینه و تمرین های تنفسی بر فعالیت های زندگی روزانه بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
توان بخشی ریوی یکی از ارکان مهم مراقبت از بیماران مبتلا به اختلالات تنفسی می باشد. اگرچه شواهد کافی مبنی بر سودمندی تکنیک های مختلف توان بخشی ریوی وجود دارد، اما اثربخشی ترکیبی این تکنیک ها کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ترکیبی فیزیوتراپی قفسه سینه و تمرین های تنفسی بر توانایی بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی در انجام فعالیت های زندگی روزانه انجام شده است.
روش بررسی
مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی می باشد. جامعه مطالعه آن شامل بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی بستری در بخش های داخلی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در سال 1394 بوده اند. 51 بیمار به صورت نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب شده، ولی به روش تخصیص تصادفی بلوکه بین سه گروه فیزیوتراپی قفسه سینه، تمرین های تنفسی و فیزیوتراپی قفسه سینه با تمرین های تنفسی تخصیص یافتند. مداخلات به مدت چهارده روز، روزانه سه بار برای بیماران در بیمارستان و منزل انجام شد. داده ها از طریق پرسش نامه فعالیت های زندگی روزانه در سه زمان قبل از مداخله، یک و دو هفته بعد از مداخلات جمع آوری گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS، از طریق آمار های توصیفی و آزمون های آماری کروسکال والیس و فریدمن با در نظر گرفتن فاصله اطمینان 95 درصد و سطح معنی داری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
میانگین نمره کلی فعالیت های زندگی روزانه در بیماران گروه فیزیوتراپی قفسه سینه قبل از مداخله1/10±6/43 بود که یک هفته و دو هفته بعد از مداخله به ترتیب به میزان 3/11±1/57 و 8/8±8/66 افزایش یافته بود. میانگین نمره کلی فعالیت های زندگی روزانه در بیماران گروه تمرین های تنفسی در سه زمان اندازه گیری به ترتیب 7/7±1/41، 9/6±1/55 و 9/5±65 بود. در بیماران گروه فیزیوتراپی قفسه سینه توام با تمرین های تنفسی، میانگین نمره فعالیت های زندگی روزانه از 5/4±6/36 (قبل از مداخله) به 2/4±3/54 (زمان دوم) و به 5/3±7/65 (زمان سوم) افزایش یافت. اگر چه مقایسه درون گروهی تفاوت میانگین در سه زمان اندازه گیری، نشان دهنده بهبود فعالیت های زندگی روزانه بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله در سه گروه بوده است (001/0=p) ، اما در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی دار آماری در تاثیر سه مداخله مشاهده نشد (3/0= p).
نتیجه گیری
تاثیر ترکیبی فیزیوتراپی قفسه سینه توام با تمرین های تنفسی بر توانایی بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی در انجام فعالیت های زندگی روزانه در مقایسه با تاثیر هر کدام از مداخلات به تنهایی یکسان بوده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
267 تا 279
لینک کوتاه:
magiran.com/p1890241 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!