توسعه محتوایی تولیدات نور
گفت و گو با قائم مقام محتوایی رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی حجت الاسلام والمسلمین اکبر راشدی نیا
نویسنده:
چکیده:
محتوا، پادشاه فضای مجازی شناخته میشود؛ به گونهای که هدف از طراحی و ساخت پایگاهها و برنامهها در این فضا، رساندن کاربران به محتوایی است که در آن قرار داده شده و کاربران نیز به منظور دستیابی به محتوا در اقسام گوناگون آن، پای در فضای مجازی میگذارند و هر کاربری که به محتوای دلخواهش برسد، کامیاب شده و هر توسعهدهندهای که بتواند کاربران هدفش را به محتوای مطلوب رهنمون کند، ظفر یافته است. به همین جهت، میتوان اذعان داشت که حکمران در این عرصه، محتواست. با وجود اهمیت کیفیت محتوا، بسیاری از برنامهنویسان و توسعهدهندگان در این عرصه، بیشتر همت خویش را معطوف معماری جذاب و زیباسازی صفحات و رابط کاربری برنامهها یا پایگاههای خود میکنند؛ درحالیکه آنچه سبب جذب کاربران است، در واقع، محتوای باکیفیت است.
رقمیسازی منابع چاپی، زمینه نوینی برای انسان گشود که عصر اطلاعات را شکل داد. در این عصر، همهنگام با تنوع قالبهای منابع الکترونیکی، ابزارهایی که مستلزم دسترسی به آن منابع (نشریات الکترونیک، تصاویر، گرافها و نظایر آن) بودند نیز توسعه یافت. از سودمندیهای بسیار گفته شده رقمیسازی، قابلیت جست وجو، دسترسی کمهزینهتر به منابع، ذخیرهسازی و نگهداری کمهزینه است.
با توسعه رشد سریع نشر الکترونیک، منابع وب و استفاده از وب به مثابه ابزار، در حال تغییر شیوههای زندگی و یادگیری کاربران است؛ درحالی که وب در مراحل نخستین، عمدتا برای استفاده از برنامههایی که اطلاعات و منابع را به کاربران میداد، به کار میرفت. در این راستا، توسعه وب دو، و گسترش منابع باز و استفاده اشتراکی و توجه به محتواهایی که کاربران ایجاد میکنند و ابزارهای به اشتراکگذاری منابع مسیر وب تغییر کرد و این تغییر، به گسترش سریع و عمومیت منابع انجامید و این گونه، منابع الکترونیکی، بخش عمدهای از ادبیات جهانی را به خود اختصاص داد.
در دنیای کنونی، محتوای فضای مجازی، از جنس سلطه است و باید در جنگ و رقابت محتوا در فضای مجازی، با شکستن انحصار محتوایی در دنیا، از مرزهای مجازی کشور حفاظت شود. بر پایه آمارهای مراجع معتبر، درصد اندکی از محتوای کل فضای مجازی، به زبانهای عربی و فارسی است. همچنین، باید به این مسئله توجه داشت که تنها بخشی از این درصد ناچیز، محتوای مناسب و باکیفیت است.
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، از نخستین مراکز تولید و عرضه متون رقمی در حوزه علوم اسلامی است که افزون بر تولید محتواهای رقمی، با تولید فراداده و نیز نظامهای سازماندهی محتوا، فرایند دسترسی به محتواهای رقمی شده را نیز آسان نموده است. آنچه در پیش میآید، گفت وگویی است با حجت الاسلام والمسلمین اکبر راشدی نیا، قائم مقام ریاست محترم مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در امور محتوا که به تبیین کمیت و کیفیت مقوله محتوا در این مرکز می پرازد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
2
لینک کوتاه:
magiran.com/p1896809
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یکساله به مبلغ 990,000ريال میتوانید 60 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.
In order to view content subscription is required
Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 60 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!