بررسی اثر لوراتادین بر ترشح شبه کیتیناز YKL-40 در سلول های اپیتلیال آلوئولار ریه (A549) و سلول های مونوسیتی (THP-1) تحریک شده با عصاره مایت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
 
سابقه و هدف
شبه کیتیناز YKL-40 تحت تاثیر عوامل آلرژیک از سلول های اپیتلیال و ماکروفاژ ترشح می شود و در آسیب زایی آلرژی ها نقش ایفا می کند. برخی از آنتی هیستامین ها از جمله لوراتادین ممکن است دارای اثرات ضد التهابی نیز باشند. البته در مورد اثرات ضد التهابی لوراتادین توافق نظر وجود ندارد. به منظور ارزیابی اثر ضد التهابی لوراتادین تاثیر آن بر ترشح شبه کیتیناز YKL-40 در دو رده سلولی A549 و THP-1 تحریک شده با آلرژن مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع تجربی می باشد. پس از مطالعات تعیین دوز با استفاده از روش سایتوتوکسیسیته نوترال رد سلول های اپیتلیال آلوئولار تیپ II (A549) و سلول های مونوسیتی (THP-1) به تعداد cell/well 104 x 2 در دو حالت قبل و بعد از مواجهه با عصاره مایت (U/ml 500) تحت تیمار با لوراتادین (μg/ml 5/0) قرار گرفتند. در نهایت در مایع رویی کشت سلولی میزان شبه کیتیناز YKL-40 به روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
سلول های A549 مولدYKL-40 نبودند و حتی در مواجهه با عصاره مایت نیز قادر به تولید و ترشح این کیتیناز نبودند. سلول های THP-1 قادر به ترشح YKL-40 بودند. پیش تیمار (Pretreatment) با لوراتادین تولید و ترشح YKL-40 از سلول های THP-1 تحریک شده با آلرژن را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد. میزان YKL-40 در سلول های دریافت کننده لوراتادین 4470 پیکوگرم بر میلی لیتر بوده درحالی که در گروه کنترل 8700 پیکوگرم بر میلی لیتر برآورد گردید (P ≤0. 05). البته در سلول هایی که ابتدا با آلرژن تحریک شدند و سپس لوراتادین دریافت کردند، کاهش میزان YKL-40 دیده نشد. نتایج آزمایش نوترال رد هم نشان داد که تیمارها و سایر عوامل اثر توکسیک بر سلول ها نداشته اند.
نتیجه گیری
سلول های A549 که در مطالعات برون تنی مدل های واکنش آلرژیک به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند قادر به تولید YKL-40 به عنوان یک واسطه مهم واکنش های آلرژیک نمی باشند و استفاده از این رده سلولی به تنهایی نمی بایست مبنای مطالعات برون تنی واکنش های آلرژیک قرار گیرد. لوراتادین با مهار ترشح شبه کیتیناز YKL-40 از سلول های میلوئیدی ممکن است دارای اثر ضد التهابی نیز باشد. با توجه به مشاهده اثر داروی لوراتادین در کاهش YKL-40 در مطالعه فعلی، انجام مطالعات تکمیلی در زمینه امکان بررسی تجویز لوراتادین در بیماری هایی که این شبه کیتیناز نقش آسیب زایی دارد٬ پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
202 تا 208
لینک کوتاه:
magiran.com/p1929670 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!