بررسی توزیع فراوانی و شدت اختلال استرس پس از سانحه و همراهی آن با مولفه های جمعیت شناختی و شغلی درپرسنل فوریت های پزشکی شهرستان جهرم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، نوعی اختلال اضطرابی است که بعد از حوادث استرس زای شدید همچون جنگ، زلزله، سیل، تجاوز، تصادف و همچنین درمشاغلی که در آن ها ارتباط انسانی، پزشکی و اموزشی مطرح است و تنیدگی بیشتری وجود دارد، دیده می شود. از آنجایی که پرسنل فوریت پزشکی در بیشتر موارد به عنوان اولین خط ارائه دهنده خدمات پزشکی به بیماران و حادثه دیدگان در معرض استرس و ترومای روحی می باشند، ما بر آن شدیم که پژوهشی را در زمینه بررسی شیوع PTSD و عوامل دخیل در آن در پرسنل فوریت های پزشکی شهرستان جهرم انجام دهیم.
روش کار
دریک مطالعه توصیفی مقطعی 100 نفرازپرسنل فوریت های پزشکی شهرستان جهرم که به عنوان تکنسین و راننده در این واحدها کارمی کنند، وارد تحقیق شدند و پرسشنامه پس از جلب رضایت افراد تحت مطالعه، به آنها ارایه شد. ابزار کار، پرسش نامه اختلال استرس پس از سانحه می سی سی پی و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک به ترتیب برای بررسی تشخیص PTSD و جمع اوری اطلاعات فردی استفاده شد. در پایان داده ها پس از جمع اوری با استفاده از نرم افزار اماری SPSS و امار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
میانگین سنی افراد تحت مطالعه 8/4±1/32 سال و اکثرا لیسانس بودند. از بین افراد تحت مطالعه 4/2 % از افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه خفیف و مابقی یعنی 6/97 % مبتلا به اختلال متوسط استرس پس از سانحه بودند و هیچ کس به اختلال نوع شدید مبتلا نبود. در بین ابعاد چهارگانه پرسش نامه اختلال استرس پس از سانحه، بیشترین امتیاز کسب شده در بعد اختلال در کنترل عواطف مشاهده شد و پس از آن بیشترین امتیاز را بعد اختلال در روابط شخصی به خود اختصاص داد. هیچ ارتباط معنی داری بین اختلال استرس پس از سانحه با سن، سطح تحصیلات، ساعات کاری، وضعیت تاهل، محل ماموریت و سابقه کاری مشاهده نشد (P>0/05).
نتیجه گیری
بر اساس نتایج بدست امده از مطالعه بیشتر افراد شاغل در فوریت پزشکی شهرستان جهرم به اختلال استرس پس از سانحه متوسط مبتلا هستند که با توجه به اهمیت شغلی ایشان، توصیه می شود آموزش های لازم در زمینه خودکارآمدی هیجانی و مهارت های مقابله ای و سایر آمادگی های هیجانی به آنها ارایه گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
44 تا 52
لینک کوتاه:
magiran.com/p1980655 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!