ویژگی متابولیت های ضدمیکروبی تولید شده به وسیله اکتینومیست های نمک دوست جدا شده از دریاچه های آران بیدگل و مهارلو

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

امروزه یکی از مشکلات ایجاد شده در درمان بیماری های عفونی وجود میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک ها است. بنابر این کشف منابع جدید جهت تولید ترکیبات فعال زیستی با ویژگی ضدمیکروبی می تواند خدمت بسیار عظیمی به درمان بیماری های عفونی و کاهش میکروارگانیسم های مقاوم چند دارویی نماید.  هدف از این تحقیق تعیین و  ارزیابی متابولیت های ضدمیکروبی تولید شده به وسیله اکتینومیست های نمک دوست جدا شده از دریاچه های آران و بیدگل و مهارلو می باشد.

روش بررسی

این مطالعه به صورت توصیفی، مقطعی در سال 1396 انجام شد و 51 اکتینومیست نمک دوست از 115 نمونه آب و رسوبات نمکی در یاچه های آران بیدگل و مهارلو جدا گردید و جهت تولید متابولیت های ضدمیکروبی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای جدا کردن متابولیت های تولید شده به وسیله اکتینومایست ها، ویژگی  مایع رویی محیط کشت مایع اکتینومیست ها در مرحله سکون در مقابل اشرشیا کلی، سودو موناس ایروجینوزا، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، کاندیدا آلبیکنز و آسپرجیلوس نیجر با استفاده از روش انتشار در آگار ارزیابی گردید. سپس جدایه های تولید کننده متابولیت های ضد میکروبی با استفاده از توالی ژن 16SrRNA  تایید گردیدند. بهینه سازی تولید متابولیت های ضدمیکروبی با استفاده از تغییر دما، pH ، منبع کربن و نیتروژن انجام گرفت و بهترین فاز تولید متابولیت ها و حلال آلی برای خالص سازی تعیین گردید. در انتها ساختار احتمالی ترکیبات فعال زیستی با استفاده از روش های طیف سنجی مرئی فرابنفش و طیف سنجی جرمی مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها

نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که از 51 اکتینومیست نمک دوست جدا شده، 3 جدایه قادر به تولید متابولیت های ضد میکروبی بودند. باسیلوس سرئوس ، استافیلوکوکوس اورئوس وکاندیدا آلبیکنز به همه متابولیت های تولیدی حساس و سودوموناس ایروجینوزا و ای کلای مقاوم بودند. شناسایی مولکولی نشان داد که این جدایه های استرپتومایسس فلاویدوفوسکوس سویهHBUM17405  و نوکاردیوپسیس داسونویلی زیر گروه داسونویلی سویه  OK-22و اکتینومایست سویه Nd28 بودند. متابولیت های ضد میکروبی در فاز سکون تولید می شدند و بهترین حلال برای خالص سازی آنها متانول و زایلین بودند. بهینه دما، pH به ترتیب 27 درجه سلسیوس و 8 و فروکتوز، گزیلوز ، عصاره مخمر و پپتون بهترین منبع کربن و نیتروژن ارزیابی شدند. نتایج به دست آمده از آنالیز  طیف سنجی مرئی فرابنفش و طیف سنجی جرمی نشان داد ساختار احتمالی متابولیت های ضد میکروبی پپتید متصل به گروه های کلرواستات، اتیل کلرواستات و 4 کلرو 3 هیدروکسی بوتیرونیتریت می باشد.

نتیجه گیری

بر اساس یافته های این تحقیق متابولیت های ضدمیکروبی جدید به وسیله اکتینومایست های نمک دوست تولید می شود که برای استفاده آنها در درمان عفونت ها نیاز به آزمون های درون تنی می باشد که در دیگر تحقیقات می بایست گنجانده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
373 تا 387
لینک کوتاه:
magiran.com/p2026141 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!